Dioničari Badela traže pomoć od Mesića i Kosor: "Uprava provodi mobbing nad zaposlenicima!"

"USPRKOS mnogobrojnim ukazivanjima na gotovo svakodnevne nezakonite radnje koje poduzima Uprava Badela 1862 d.d. svim nadležnim tijelima državne vlasti, do jučer 15. listopada nemamo nikakvo saznanje da je poduzeta bilo kakva operativna radnja da se nezakonitosti, u dioničkom društvu gdje smo suvlasnici, zaustave", stoji u pismu kojeg su manjinski dioničari Badela poslali na adrese Stjepana Mesića i Jadranke Kosor, a iz kojeg je vidljivo da ih današnji ulazak krim policije u Badel nije zadovoljio.

"Badelovci" koji na skupštini zakazanoj za subotu 17. listopada žele smijeniti šefa Uprave Antu Perkovića jer, kako tvrde, firmu vodi u propast, a kazneno su ga prijavili i da je oštetio Badel za više od 50 milijuna kuna, vjeruju da se njihovi problemi tiču svih poreznih obveznika Republike Hrvatske.

"Badel ima 850 milijuna kuna duga, a prihod kontinuirano pada"

Otvoreno pismo predsjedniku i premijerki, ističu dioničari Badela, možda nije najbolji način da ukažu na razloge svog nezadovoljstva i želju da se situacija promjeni, ali osnovne su probleme, kako ih oni vide, ipak naveli. Pa tako pišu da tvrtka ne uplaćuje poreze i doprinose za radnike, ne servisira uredno svoje obveze prema poslovnim bankama, ne plaća poreze i trošarine prema državnom proračunu, ne plaća obveze prema dobavljačima, i gubi svoje tržišne pozicije po svim brendovima. Mali dioničari također tvrde da je mobbing Uprave nad zaposlenicima u Badelu svakodnevna pojava, kao i da u transakcijama Badela postoje brojne protuzakonite makinacije.

"U gore opisanom ambijentu i teškoj financijskoj situaciji u kojoj se tvrtka nalazi, Uprava na čelu s Antom Perkovićem zadužuje Badel 1862 d.d. kod dugogodišnjeg odvjetnika društva i iz tih sredstava plaća 75.000 dionica koje je u svom vlasništvu imao Kapitalni fond d.d., u vlasništvu Republike Hrvatske. Odvjetnik je pozajmio Badelu 1862 d.d. 8 mil kuna, a zauzvrat je stekao 68.940 dionica koje je tvrtka platila preko 20 mil kuna", tvrde dioničari Badela koji vjeruju da taj primjer najbolje pokazuje "zašto se tvrtka našla u situaciji da "ima preko 850 milijuna kuna obveza prema dobavljačima, kreditorima i ostalim vjerovnicima, te kontinuirani pad prihoda, koji je pao sa gotovo 700 milijuna, na sadašnjih niti 500 milijuna".

Mesić je "deklarirani zagovornik poštivanja zakona", ali Kosorica nije

"Kako je za subotu, 17. listopada 2009. godine, sazvana Glavna skupština Badel 1862 d.d., na kojoj je jedna od točaka izbor članova Nadzornog odbora, ovim putem Vas molimo da svojim autoritetom pomognete da tijela državne vlasti postupe po zakonskim odredbama i spriječe nastavak upravljanja Badelom 1862 d.d. na gore opisani način", navode dioničari Badela u pismu koje je poslano Mesiću i Kosorici. Posebno je zanimljivo da je u pismu koje je adresirano na Mesića dodana i sljedeća rečenica, a koje nema u pismu poslanom premijerki: "Kao deklariranom zagovorniku poštivanja zakonskih propisa koje ima Republika Hrvatska, ostali ste nam zadnja nada da svojim neupitnim autoritetom potaknete institucije sistema da odrade svoj, zakonom propisani posao".

Dioničari u svom pismu zaključuju kako je o njima u medijima stvorena kriva slika jer se, kako kažu, ne radi o "pobunjenicima" ni "rasturačima Badela" koji samo žele rasprodati nekretnine. "Radi se o dioničarima Badela koji se ne slažu da tvrtka bude dužna 850 milijuna kuna i da joj prihodi i dalje padaju, jer smatramo da je Uprava na čelu s Antom Perkovićem nesposobna taj proces i zaustaviti, a kamoli preokrenuti", tvrde dioničari Badela u pismu koje završava zaključkom kako su sa slučajem upoznati Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, nadležni općinski i trgovački sud u Zagrebu, MUP – Odjel gospodarskog kriminaliteta i HANFA.

> Potrošio 22,5 milijuna kuna na dionice u pokušaju da ostane šef Uprave Badela

> Ekskluzivno: Šef Uprave Badela kazneno prijavljen da je oštetio firmu za više od 50 milijuna kuna

> Badelov odvjetnik: Kaznena prijava protiv Perkovića je nebulozna i bespredmetna!

> Šef Uprave Badela: Određeni ljudi žele rasprodati kompaniju i preuzeti njene nekretnine

> Hoće li Badel završiti kao Pevec?

> Priopćenje Badela: Kod nas je policija samo navratila

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.