Do Mattea prvo nije stigla hitna nego tim saniteta. Ravnatelj: Napravili smo sve

Foto: Index

DANAS se potvrdilo ono o čemu se nagađalo - do nesretnog mladića Mattea Ružića je prvo stigao tim saniteta, a ne hitne pomoći!

To je danas na konferenciji za novinare eksplicitno potvrdio ravnatelj  Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik. Gajnik je to doduše sporadično spomenuo i u jučerašnjem priopćenju, no danas je sve potvrdio i dodatno pojasnio.

"Tvdim i iza toga stojim da smo postupili apsolutno po pravilima struke. Napravili smo sve i više da spasimo mladi život, nismo uspjeli. Ekipa koja je prva izašla na teren bio je tim saniteta koji u nekakvoj teoriji nije bio ni dužan izaći. Međutim pokušali smo i tako spasiti život. Izašli su u vozilu za hitnu medicinu koje je potpuno opremljeno sa svim sredstvima, ali kada su došli više nisu bilo uočeni nikakvi znakovi života", ispričao je ravnatelj Hitne. 

Niz nelogičnosti

Potvrđuje to navode svjedoka i obitelji žrtve koji su spominjali da je zapravo tim saniteta stigao do Mattea. No iako je Damir Pungartnik, čovjek kojemu je mladić umro na rukama, za Index ispričao da djelatnici hitne (sada je jasno da je zapravo riječ o djelatnicima saniteta) sa sobom nisu imali ni defibrilator te da su imali tek nekoliko zavoja, Gajnik je danas izjavio da je tim saniteta na mjesto događaja izašao u vozilu hitne pomoći koje je bilo potpuno opremljeno.

Odbacio je i navode da su medicinski radnici koji su izašli na teren bili neiskusni i da nisu najbolje reagirali. Izjavio je da medicinska sestra koja je bila u timu saniteta ima 40-godišnje iskustvo i da je sigurno bila iskusna. 

Još je jednom ponovio da su učinili sve kako bi se Mattea spasilo.

No to je u suprotnosti s izjavama svjedoka koji su tvrdili da je nesretnom mladiću pomagala medicinska sestra koja se slučajno zatekla tamo, a da se medicinska ekipa koja je prva izašla na intervenciju, a ponovimo - sada znamo da je riječ o ekipi saniteta, uključila tek nekoliko minuta nakon dolaska. Ravnatelj Hitne danas je izjavio da je po dolasku sanitetskog tima više nije bilo znakova života.

No ako je to doista tako, pitanje je zašto je onda dolazila hitna pomoć iz Jastrebarskog koja je stigla gotovo pola sata kasnije od tima saniteta. Također u jučerašnjem priopćenju Gajnik je napisao da je "unatoč svim naporima kod reanimacije, gosp. R. preminuo".

U tom je priopćenju Gajnik jučer priznao i da je, uslijed izlaska tima hitne pomoći iz Jastrebarskog na intervenciju u Zaprešić, preminula jedna osoba u Jastrebarskom, što znači da su ishod nedjeljnog kolapsa Hitne dva smrtna slučaja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.