Dvojica poduzetnika kojima je Protega dao kredite još mjesec dana u zatvoru

SUDAC Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić danas je na mjesec dana produžio pritvor Slavenu Čolaku i Davoru Čiliću koje je jučer Uskok optužio za dobivanje deset kredita u iznosu većem od 41 milijun kuna.

> Protega optužen za davanje još 10 nenaplativih kredita HPB-a vrednijih od 41 milijun kuna

Uz njih su dodatno optuženi i bivši predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke Josip Protega te Ivan Sladonja i Marijo Kirinić iz HPB-a. Odvjetnik Davora Čilića rekao je kako je produženje pritvora apsurdno zato što se više ne može utjecati na svjedoke. "To je apsurdno jer su do sada svi mediji izvještavali o HPB-u. Da je netko htio utjecati na svjedoke, već je to mogao učiniti", kazao je odvjetnik Tomislav Grahovac.

Slaven Čolak i Davor Čilić su, navodno, izjavili kako se ne osjećaju krivima za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti bivših čelnika HPB-a, koji su im dali kredite bez dovoljnih instrumenata osiguranja. Uz Čolaka i Čilića, optužen je i Boris Šimunić koji se nalazi u Remetincu. Šimunić je za Čolaka licitirao cijenu za prodaju samoborskog odmorišta Šmidhen. Čolak je na kraju Šmidhen kupio za 34 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.