Harley Davidson zbog kvara kočionog sustava povlači 308 tisuća motocikala

TVRTKA Harley Davidson Inc. povlači oko 308 tisuća motocikala, kako bi popravila problem na prekidaču, koji može izazvati kvar kočionih svjetala, a čak i kvar samih stražnjih kočnica, javlja agencija AP.

Tvrtka je u svojim dokumentima navela kako prekidači "štop" svjetala mogu biti izloženi prevelikoj temperaturi ispušnog sustava, a vrućina zatim može izazvati njihov kvar, te je moguće da navedeni problem izazove istjecanje kočione tekućine  i prestanak rada stražnjih kočnica.

Ovim problemom pogođeni su modeli Touring, CVO Touring i Trike, iz 2009. do 2012. godine, proizvedeni u razdoblju od lipnja 2008. do početka rujna ove godine.

Harley Davidson rekao je da će obavijestiti sve vlasnike problematičnih motocikala, a zastupništva će vlasnicima besplatno ugraditi potpuno novi stražnji kočioni rasvjetni sustav.

Samo u SAD-u povlači se 251 tisuća motocikala, u ostalim zemljama još 57 tisuća, a takav će potez tvrtku stajati između deset i 12 milijuna dolara, što će se u četvrtom kvartalu obračunati kao trošak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.