Holding priznao: Zagreb će biti zatrpan smećem

Foto: Index

U ZAGREBU se usporava odvoz smeća, objavio je Zagrebački holding. Posljedica je to, kako kažu, odrona na smetlištu Jakuševec koji se dogodio prije četiri dana.

Zbog toga je, kako kažu u kratkom priopćenju, otežan pristup smetlištu. To će kao posljedicu imati usporavanje odvoza smeća u glavnom gradu.

"Odlaganje otpada do daljnjeg će biti usporeno i otežano, to će imati posljedice i na odvoz otpada"

"Dana 4. prosinca 2023. dogodio se odron na odlagalištu Jakuševec-Prudinec. Istražne radnje kojima će se utvrditi kako je do odrona došlo još su uvijek u tijeku. S obzirom na to da je sigurnost radnika i građana na prvom mjestu, uspostavljen je sigurnosni protokol za odlaganje otpada na odlagalište.

Zbog uvedenog sigurnosnog protokola, odlaganje otpada na Jakuševec do daljnjeg će biti usporeno i otežano. To će za posljedicu imati i usporavanje odvoza otpada u gradu. Građane molimo za strpljenje i razumijevanje", objavio je Holding.

Zagreb je ionako pun smeća, sad će situacija biti još gora

Podsjetimo, na zagrebačkom odlagalištu otpada u ponedjeljak je, drugi put u mjesec dana, došlo do odrona smeća. U odronu je jedan radnik Čistoće teško ozlijeđen. Amputirana mu je ruka i ima polomljena rebra.

>> Tko zaista upravlja Jakuševcem? Nije Grad ni Čistoća, nego ove četiri firme

Zbog toga se u ponedjeljak smeće uopće nije odvozilo na Jakuševec. Iako se Zagreb već dugo muči s odvozom otpada pa nije rijetkost diljem grada vidjeti pretrpane kontejnere, sada će, kako je priznao i sam Zagrebački holding, situacija biti još gora.