Kapetan Laptalo od Grčke traži 500.000 eura odštete!

DUBROVAČKI kapetan Kristo Laptalo od Grčke traži pola milijuna eura odštete zato što je proveo 16 mjeseci u grčkom zatvoru! Osim zbog povrede prava osobnosti, Laptalo Grčku tuži i zbog zarade koju je izgubio dok je bio u zatvoru.

Predmet će Grčkoj biti upućen za otprilike mjesec dana, rekao je za Slobodnu Dalmaciju zagrebački odvjetnik Tvrtko Bilić Erić koji zastupa Laptala i dodao kako se nada da će sve "uspjeti riješiti mirnim putem s obzirom da je Grčka članica Europske unije".

"Ako mirnim putem ne uspijemo dobiti naša potraživanja, predmet će biti dostavljen grčkom odvjetniku koji će braniti interese kapetana Laptala pred sudom u Grčkoj", kaže odvjetnik Bilić Erić.

Podsjećamo, kapetan Laptalo je uhićen 13. srpnja 2007. godine u luci Pirej nakon što je na njegovom brodu "Coral Sea" pronađen 51 kilogram kokaina. Droga je bila skrivena u kutijama s bananama, a Laptalo je optužen za šverc. Prvostupanjskom odlukom suda osuđen je na 14 godina zatvora i 200.000 eura kazne, a oslobođen je drugostupanjskom presudom, te je pušten na slobodu 27. studenog 2008. godine.

"Kapetanu Laptalu je s pritvorom i zatvorom onemogućeno daljnje zapošljavanje na nekoj od pomorskih kompanija s obzirom da je on za sve kompanije visoko rizična osoba, odnosno osoba s dosjeom, te je na ovaj način odlučio ispraviti nepravdu koja mu je nanesena", kaže Bilić Erić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.