Kordić: Prijedlog zagrebačkog proračuna je nerealan i predizboran

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

ZASTUPNIK Glasa u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Stanko Kordić danas je nerealnim ocijenio prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2021. u kojem se planira uprihodovati 9.5 milijardi kuna, poručivši kako se radi o predizbornom proračunu.

"To su potpuno nerealne brojke i nemaju nikakve veze s realnim životom. Isključivi razlog zašto je to tako je zato što je to predizborna godina u kojoj se mora obećati gomilu stvari i ta obećanja se moraju vidjeti u proračunu", rekao je Kordić na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Upozorivši kako ta obećanja zajedno s redovitim aktivnostima koštaju oko 14.3 milijardi kuna te, smatra - da bi se donio takav obećavajući proračun, morala se lažirati njegova prihodovna strana.

Kordić je rekao i da je taj prijedlog proračuna za čak 15 posto veći u odnosu na ovu kriznu godinu, ali i na 2019. u kojoj su ekonomski i drugi pokazatelji bili puno bolji nego ove krizne godine.

Napominjući kako je zagrebački proračun u toj 2019. godini uprihodio 8.22 milijardi kuna, naveo je i da se u idućoj godini planira prihodovati 9.5 milijardi kuna.

Tako, pojasnio je, računa se da će se u idućoj godini uprihodovati više sredstava od poreza, od upravljanja imovinom ili slično, iako se zna da će porezni prihodi biti manji kao i prihodi od imovine.

Upozorivši kako su Hrvatske šume zadnjih godina zbog gradnje sljemenske žičare iskrčile veliki dio šume, gradska zastupnica Sonja König rekla je i da su Hrvatske šume dodatno Gradu Zagrebu za "krčenje nekoliko stabala" dodatno naplatile više od 960 tisuća kuna.

"Nakon što su prethodnih godina taj posao već odradili i naplatili gradu više od 1.250 milijuna kuna, sada su tih nekoliko stabala naplatili više od 960.000 kuna", kazala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.