Zagrebački tinejdžer osuđen, poludio na oca jer mu je ponudio kolač: "J*bem ti mater"

Ilustracija: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

TINEJDŽER u dobi od 17 godina proglašen je krivim te osuđen zbog psihičkog nasilja prema 40-godišnjem ocu u siječnju ove godine tijekom jutarnjih sati.

Prema presudi, maloljetnik je počinio psihičko nasilje u obitelji na štetu svog oca u prisutnosti 13-godišnjeg brata u stanu u Zagrebu. Kako piše Danica, otac je sinu nudio da pojede kolač, a sin se zbog toga veoma naljutio.

"Maloljetnik nije htio kolač, nego je oca gađao raznim predmetima i tenisicom, pritom ga vrijeđajući, govoreći da mu jebe mater i da odlazi iz Hrvatske, što je kod oca izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost te osjećaj straha", stoji u presudi.

"Gađao sam ga tenisicom, ali ne da ga pogodim, već da smirim situaciju između nas"

Tinejdžer je u prisutnosti majke na sudu sve priznao. Rekao je kako je otac taj dan došao iz inozemstva na vikend i ponudio mu kolač, što on nije htio.

"Nakon zadirkivanja i sarkastičnih očevih izjava u jednom trenutku sam ga gađao raznim predmetima i tenisicom, ali ne da pogodim, već da bih smirio situaciju svađe između nas", rekao je mladić na sudu, piše Danica.

"Sina ne smatram krivim, on kopira svoju majku"

Otac je potvrdio da je tog dana došao za vikend iz Austrije i da je, dok je ležao, sinu ponudio kolač. Naveo je da sin nije želio kolač, već da ga je počeo vrijeđati i gađati raznim predmetima.

"To je kod mene izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost te osjećaj straha. Ali, ne smatram sina krivim za ništa jer je on ovdje žrtva jer kopira i prihvaća ponašanje majke. Kako je supruga nasilna prema meni, tako i on kopira takvo nasilje", rekao je otac koji je pozvao policiju zbog ponašanja sina.

Ovih dana je sudac maloljetnika proglasio krivim i izrekao mu sudski ukor. S obzirom na to da je presuda nepravomoćna, mladić se na nju može žaliti, piše Danica.