Mamić dostavio jamstvo, sprema mu se veliki doček pred Remetincem

Foto: Index

IZVANRASPRAVNO vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas je odbacilo Uskokovu žalbu i potvrdilo da izvršni predsjednika Dinama Zdravko Mamić može izaći iz Remetinca nakon upisa založnog prava ne jednu nekretninu i uplate nešto više od 6,3 milijuna kuna jamstva u gotovini, što je i učinjeno. Mamić je u 14 doveden na sud gdje je morao obećati da će se na slobodi pridržavati mjera opreza, među kojima je i zabrana kontaktiranja sa svjedocima. Nakon toga, krenuo je za Remetinec gdje će se razdužiti te biti pušten na slobodu.

> MAMIĆ IZAŠAO NA SLOBODU

Tijek događaja pratite na Indexu

16:25 Stigla je Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković, koja je vrlo brzo ozdravila nakon što jučer ujutro nije mogla pristupiti ročištu. Srdačno se pozdravila s Marčinkom

16:00 Još se ne zna kada će Mamić izaći. Na dočeku pred zatvorom su i zaslužni članovi uprave, Tomislav Marčinko i Ado Kožul, te glasnogovornica kluba Sandra Špičić.

15:00 Ispred Remetinca stigao je i Mamićev brat, Stojan, te djelatnici Dinama u Dinamovom busu

14:35 Tamo je i Tofko Dedić, alijas Toti, romski nogometni aktivist

14.30 Novinari su se već okupili ispred Remetinca

Mamić dostavio jamstvo

Prema posljednjem prijedlogu što ga je sutkinja istrage Erna Dražančić prihvatila u ponedjeljak Mamić će se moći braniti sa slobode uz upis založnog prava na kuću u Samoboru koja je procijenjena na 7,63 milijuna kuna, dok će ostatak do 14 milijuna kuna, koliko mu je ranije određeno za izlazak iz Remetinca, uplatiti u gotovini.

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić potvrdio je da je izvanraspravno vijeće odbacilo Uskokovu žalbu i potvrdilo raniju odluku sutkinje istrage.

To je značilo da Mamićevi odvjetnici sudu morali donijeti dokaz da je na ponuđenu nekretninu upisano založno pravo te da je uplaćen ostatk jamčevine u novcu. Što je i učinjeno.

Zdravko Mamić dostavio je zagrebačkom Županijskom sudu 14 milijuna kuna vrijedno jamstvo u nekretnini i novcu za obranu sa slobode na koju bi trebao biti pušten poslijepodne, nakon što na sudu obeća da će se pridržavati mjera opreza.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić potvrdio je Hini da su Mamićevi branitelji na sud donijeli dokaz da je na nekretninu upisano založno pravo te da je uplaćen ostatak jamčevine u novcu.

Prije puštanja iz zatvora Mamić će u 14 sati biti doveden na sud kako bi sutkinji istrage obećao da će se na slobodi pridržavati mjera opreza, među kojima je i zabrana kontaktiranja sa svjedocima.


Osim Mamića u Remetincu je i osumnjičeni poduzetnik Igor Krota koji jedini nije ponudio jamstvo za obranu sa slobode.

U četvrtak je iz Remetinca izašao i Mamićev sin Mario, nakon što je uplatio pet milijuna kuna jamstva. Preostalom pritvoreniku, poduzetniku Sandru Stipančiću također je omogućena obrana sa slobode uz jamčevinu od 4 milijuna kuna u nekretnini.

Peti osumnjičenik za izvlačenje novca iz Dinama, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, od početka istrage se brani sa slobode.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.