Ministar imovine i pulski gradonačelnik se međusobno prepucavaju

Foto: PIXSELL, Index

PULSKI gradonačelnik Boris Miletić u ponedjeljak je odgovorio na optužbe ministra državne imovine Marija Banožića da je pulska gradska uprava odgovorna jer projekti Hidrobaza i Saccorgiana još nisu krenuli u realizaciju te ocijenio kako je ministar očito potpuno neupućen i ne komunicira sa svojim službama.

 "Svjestan sam da je ministar Banožić na toj poziciji tek šest mjeseci, ali kao ministar trebao bi ipak raspolagati nekim osnovnim informacijama", rekao je Miletić.

 Istaknuo je kako su lokacije Hidrobaza, Saccorgiana i Muzil u većinskom su vlasništvu države koja ima potpunu ingerenciju nad tim područjima, dakle sve aktivnosti ovise isključivo o državi kao vlasniku.

 Dodao je kako je Grad Pula odradio sve pripremne aktivnosti potrebne da bi se te tri zone stavile u upotrebu, pa tako od 2018. postoje potpisani sporazumi koji su trebali pokrenuti sve procedure vezane uz razvoj tih područja, ali "osim jednog natječaja koji je raspisan za Hidrobazu, država nije napravila ništa".

 "To su činjenice, a ne mišljenje ili spin. Na lokaciji u Šijani imate dvije gotovo identične zgrade, jednu u vlasništvu države, a drugu u vlasništvu Grada. Ona u vlasništvu države propada i predstavlja opasnost za zdravlje i sigurnost, a ona u vlasništvu Grada je u funkciji i ljudi u njoj rade i stvaraju. To vam sve govori", poručio je.

 Ustvrdio je kako vezano za koncesije oko spomenutih lokacija neće biti nikakvog ograđivanja plaža ili zabrane pristupa. "Ako ministar ima drugačiji prijedlog neka ga dostavi, da ga vidimo i mi i mediji i građani", navodi Miletić.

 "Ne znam o čemu ministar priča. Isto tako, sve pripremne aktivnosti koje smo mogli samostalno provesti smo proveli. Dakle, Grad je odradio apsolutno sve što je mogao, ali država je ta koja nije. Svojom inercijom i totalnom nebrigom već 20 godina blokiraju sve aktivnosti. Ja bih zapravo volio da je ovo što ministar govori istina, da je sudbina tih prostora u rukama Grada jer bi to odavno bili sređeni prostori u kojima bi uživali Puležani i naši gosti", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.