Mišetić: Priopćenje Vlade je kleveta! Očekujem ispriku ili ću objaviti korespondenciju s Kosor

NA SUĐENJU odvjetniku Marinu Ivanoviću zbog skrivanja topničkih dnevnika danas je na Općinskom kaznenom sudu svjedočio Gotovinin haški odvjetnik Luka Mišetić koji tvrdi kako su dokumenti već odavno predani sudu u Haagu.

Mišetić tvrdi kako obrana generala Gotovine ne skriva nikakvu dokumentaciju, te da mu je Jadranka Kosor na sastanku ranije rekla kako će biti podignuta optužnica. Tada još potpredsjednica Vlade Kosor sastala se sa Mišetićem u listopadu 2008. godine.

Kosor najavila podizanje optužnice

"Kosor me u rujnu 2008. hitno pozvala u Zagreb. Sastali smo se 3. listopada 2008. i ona mi je tada priopćila kako će se protiv Ivanovića podići tužba za skrivanje dokumenata ukoliko on ne dostavi sve dokumente s popisa koji je sastavilo haško tužiteljstvo",  kazao je u svom svjedočenju Mišetić te dodao kako mu je Kosor rekla da će taj popis dobiti u roku četiri dana, no oni ga nikada nisu dobili.

Mišetić tvrdi da su kasnije dobili taj popis, no oni s njega nisu imali niti jedan dokumenat. Odvjetnik je u svjedočenju rekao da je sporni dnevnik Ante Karduma dostavljen Haškom sudu, no iz njega dokumente nisu koristili ni obrana ni tužiteljstvo.

"Odvjetnik Mišetić nije govorio istinu"

Na svjedočenje je danas priopćenjem reagirala i Vlada te tvrde kako je Mišetić laže. "Iznoseći u svjedočenju, citiramo 'Kosor me u rujnu 2008. godine hitno pozvala u Zagreb. Sastali smo se 3. listopada 2008. godine i ona mi je tada priopćila kako će se protiv Ivanovića podići tužba za skrivanje dokumenata ukoliko on ne dostavi sve dokumente s popisa koji je sastavilo haaško tužiteljstvo', odvjetnik Mišetić nije govorio istinu, za što postoje dokazi", stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću.

"Priopćenje iz Vlade je teška kleveta, očekujem ispriku"

U telefonskom razgovoru za Index odvjetnik Luka Mišetić oštro je odgovorio na priopćenje stiglo iz Vladinog ureda u kojem ga se optužuje da ne govori istinu.

"Ja sam iznio apsolutnu istinu i za to postoje dokazi. Postoji pisana korespondencija između mene i Jadranke Kosor", rekao je Mišetić koji ju je, kaže, spreman i objaviti ukoliko mu se iz Vlade ne ispričaju.

Ako mi se ne ispričaju, objavit ću korespondenciju

"Priopćenje Vlade je teška kleveta. Optužiti odvjetnika za lažno svjedočenje dovodi i do isključenja iz Komore. Stoga očekujem ispriku Vlade zbog ovoga priopćenja, u suprotnom morat ću poduzeti mjere kako bi zaštitio svoj ugled i odvjetničku čast", kazao nam je Mišetić.

Odvjetnik kaže kako u njegovom svjedočenju nema prostora za demantiranje niti interpretacije istoga. Radi se, kaže, o pisanim dokumentima, korespondenciji čije je dijelove i čitao na suđenju i koja je uložena u spis u slučaju Ivanović.

No, odvjetnik dopušta i mogućnost da je Vlada krivo informirana o njegovom svjedočenju: "Ja ne znam što Vlada točno demantira ni jesu li točno informirani o mome svjedočenju. Moguće je da je Vladi stigla verzija događaja koju ja nisam svjedočio", kazao je Mišetić.

Pročitajte više