Mladić koji je teologa mačetom isjekao na Jarunu ne osjeća se krivim za ubojstvo

BRUNO D., koji je 19.prosinca prošle godine mačetom zaklao profesora teologije Miljena Veršića, danas je na Županijskom sudu izjavio kako se ne osjeća krivim za ubojstvo.

Obračun njih dvojice dogodio se u Veršićevom stanu na zagrebačkom Jarunu gdje je, nakon kratke svađe, 22-godišnji Bruno D. dohvatio antiknu mačetu te profesora isjekao na smrt zadavši mu 31 ubodnu i reznu ranu. Iako je Veršić ubrzo prevezen u bolnicu nije mu bilo spasa te je u njoj preminuo. Poslije ubojstva Bruno D. prevezen je u Psihijatrijsku bolnicu Sveti Ivan gdje je i zadržan na liječenju.

Branitelj Brune D. tražio da ga se pusti na liječenje

Po dolasku policije na mjesto događaja koje je bilo prekriveno krvlju, Bruno je "plavcima" objašnjavao kako ga je Veršić htio seksualno iskoristiti. Nakon ubojstva bilo je spomena i da je dvojac bio u homoseksualnoj vezi, a susjedi su tog dana govorili i kako su profesora Veršića često posjećivali mlađi muškarci.

U sudnici je danas Bruno D. izjavio i kako se ne osjeća dobro, a njegov branitelj je zatražio da ga se pusti iz pritvora te pošalje na liječenje što sudsko vijeće nije prihvatilo, piše Jutarnji list. Ubijeni Miljen Veršić bio je strastveni kolekcionar oružje te ga je imao mnogo u stanu.

Uspješna karijera i specijalizacija u inozemstvu

Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove Sveučilišta u Zagrebu, a specijalizirao je liderstvo i menadžment na sveučilištu DePaul University Chicago i All Hallows College Dublin. Radio je kao direktor prodaje i marketinga u brojnim domaćim i međunarodnim tvrtkama, a obnašao je i dužnost potpredsjednika Centra za poslovnu etiku. Bio je vlasnik tvrtke Educa International.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.