Muškarac se na zagrebačkom Tomislavcu dirao po spolovilu i fotografirao prolaznice

Ilustracija: Antonio Jakus/PIXSELL

Sud je kaznio muškarca kojeg je policija u travnju uhitila na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava, u blizini glavnog željezničkog kolodvora, nakon što je prijavljen zbog uznemiravanja prolaznika. Tog je dana 58-godišnjak uočen u alkoholiziranom stanju kako se dira po spolovilu na spomenutom trgu, a drugom je rukom mobitelom fotografirao žene koje su prolazile pored njega.

U presudi stoji da je u isto vrijeme, dirajući se po spolovilu, "ispuštao uzdahe zadovoljstva", što je sve skupa uznemirilo prolaznike. Prišlo mu je nekoliko policajaca koji su ga odveli u postaju, a tamo su mu oduzeli mobitel na kojem su pronašli fotografije žena.

Sutkinja mu izrekla najblažu kaznu za to djelo

On se na ispitivanju branio da je sve nesporazum i da je pušio cigarete na trgu te da je posezao u džep za upaljačem, što je netko mogao krivo shvatiti. Također je negirao da je u ruci imao mobitel, ali sud mu nije povjerovao jer mu dokazi nisu išli u korist.

Na kraju je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 200 eura, a mora platiti i troškove postupka. Osuđenik je rekao da prihvaća kaznu suda, kakva god ona bila, a sutkinja je poručila kako mu je izrekla najblažu kaznu za to djelo jer do sada još nije bio osuđivan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.