Ognjen Šimić za mjesec dana iza zatvorskih rešetaka?

MINISTARSTVO pravde BiH od kolega iz Hrvatske ovaj je tjedan i službeno primilo zahtjev za izdržavanje kazne odbjeglog riječkog kirurga Ognjena Šimića, piše Večernji list.

Šimić će tako na slobodi moći provesti još oko mjesec dana, dok Ministarstvo pravde FBiH kod mjerodavnog suda u Sarajevu ne provjeri je li nalog Županijskog suda u Rijeci za njegovo privođenje pravno ispravan.

Osim za Šimića, koji je pravomoćno osuđen na pet godina zatvora, Ministarstvo pravosuđa Hrvatske poslalo je još sedam zahtjeva za uhićenje bjegunaca. "Iz Hrvatske smo dobili osam predmeta, ali su četiri bila nepotpuna. Ove predmete smo proslijedili mjerodavnim sudovima koji trebaju potvrditi presude u Hrvatskoj, a kasnije poslati osuđenike na izdržavanje kazne u BiH.

"Ista je procedura i s osuđenicima koje potražuje pravosuđe BiH, a koji se kriju u Srbiji", kazao je za Večernji list tajnik Ministarstva pravde BiH Jusuf Halilagić. Identitet osoba koje u BiH traži Ministarstvo pravosuđa Hrvatske nisu željeli otkrivati. Halilić tek otkriva kako se ne radi o osobama poznatima široj javnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.