Oliver Knezović pušten na slobodu

OLIVER KNEZOVIĆ, osumnjičeni za ubojstvo Vedrana Puljića u Širokom Brijegu, nakon saslušanja kod istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu danas je pušten na slobodu te se sada čeka zahtjev BiH da mu se sudi u Hrvatskoj.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić rekao nam je kako je Knezovića saslušao istražni sudac te je utvrdio da osumnjičenik ima hrvatsko državljanstvo. " Nakon toga ga je samo mogao pustiti na slobodu, jer Hrvatska po Ustavu i zakonima ne izručuje svoje građane drugim državama", rekao je Devčić te dodao kako se sada čeka da BiH ustupi predmet hrvatskom pravosuđu.

> Oliver Knezović predao se policiji: Nisam ubio Puljića, pucao sam u zrak

Podsjetimo, Knezović se jučer u Zagrebu predao hrvatskoj policiji nakon što je 5. listopada pobjegao iz pritvora u BiH. Prije svoje predaje je u Dnevniku Nova TV izjavio je kako nije kriv za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića. Potvrdio je kako je policijski pištolj bio u njegovim rukama, no dodao je da je ispalio pet metaka u zrak, a ne prema navijačima Sarajeva. Tijekom bijega skrivao se u planinama na području Jablanice te u Zagrebu.

Knezović se predao nekoliko sati nakon što je policajac iz Ljubuškog Dragan Vujević pušten na slobodu. Knezović se tereti za ubojstvo Vedrana Puljića tijekom nereda između navijača Širokog Brijega i Sarajeva te policije 5. listopada ove godine.

4. listopada u neredima iza sjeverne tribine stadiona Pecara u Širokom Brijegu ubijen je pripadnik sarajevske navijačke skupine "Horde zla" koje su sa tri autobusa doputovale do hercegovačkog gradića. Nakon tog ubojstva u javnosti su se pojavile mnoge verzije o tome tko je ubio navijača Sarajeva. Mnogi su za ubojstvo optuživali bivšeg pripadnika Kažnjeničke bojne, Olivera Knezovića, koji je nakon uhićenja pobjegao iz zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.