Ovo je detaljan plan za nastavu u zagrebačkim školama od idućeg tjedna

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MINISTAR znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs danas je izjavio da učenici u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji od ponedjeljka prelaze na online nastavu zbog aktualne epidemiološke situacije. No, ostalo je nejasno odnosi li se to na sve učenike.

>Zagreb, Zagrebačka, Splitska i Varaždinska idu na online nastavu, ali ne svi učenici

Kontaktirali smo stoga Zvonimira Šostara, šefa Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. Za Index je rekao da se to ne odnosi na sve.

"Nastava u školama održavat će se za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, kao i za maturante, dok svi ostali prelaze na online nastavu", rekao nam je Šostar.

Imamo prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje

U međuvremenu nam je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč poslao prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje vezano za organizaciju odgojno-obrazovnog rada zagrebačkih osnovnih i srednjih škola  od 12. do 16. travnja 2021. godine.

"Ljubazno molimo da Stožer civilne zaštite Grada Zagreba razmotri prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje te nas izvijesti je li s njim suglasan, kako bismo mogli pravovremeno obavijestiti škole i roditelje učenika o odobrenim modelima rada.

Prijedlog:

Od 12. do 16. travnja 2021. godine:

  • za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola, kao i za učenike završnih razreda srednjih škola, nastava će se organizirati po modelu A.
  • za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola te učenike preostalih razreda srednjih škola nastava će se organizirati prema modelu C, odnosno na daljinu.
  • u glazbenim školama održavat će se prema modelu A samo individualna nastava instrumenta, za sve učenike", stoji u dopisu pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića.

 Taj će prijedlog, sukladno prethodnom razgovoru sa Zvonimirom Šostarom, biti i usvojen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.