Pitali smo molitelje pred bolnicom zašto se ne mole u crkvi

Screenshot: Index

INDEX je razgovarao s moliteljima koji se okupljaju pred zagrebačkim bolnicama i zdravstvenim ustanovama. 

Zašto se ne mole u crkvi?

Upitali smo ih kako provode dane pred bolnicama te koliko ih ima. Zanimalo nas je koji su njihovi ciljevi te na koji način misle da pomažu ženama.

Na kraju, upitali smo ih zašto se, umjesto ispred bolnica, ne mole u crkvi.

Pogledajte prilog:

40 dana za život

Naime, inicijativa "40 dana za život" i ove godine ispred bolnica tijekom korizme moli u 29 gradova diljem Hrvatske protiv pobačaja. 

Molitelji u 40 dana do Uskrsa žele, prema navodima s njihove službene stranice, moliti "za božje milosrđe i milost za sve one koji su uključeni u grijeh pobačaja".

Maltretiranje žena koje koriste zakonsko pravo na pobačaj

No proteklih su godina, pored molitve i transparenata u krugu bolnica ili ispred ulaza u bolnice, neki od molitelja dodatno maltretirali žene koje su odlučile iskoristiti svoje zakonsko pravo na pobačaj vršeći na njih izravan pritisak da od njega odustanu, a čak su se na društvenim mrežama objavljivali osobni podaci dijela žena koje su u bolnicama imale termin za pobačaj. 

Ove godine molitelji će svoj stav o pobačaju pred bolnicama drugim ljudima s čijim životima nemaju baš nikakve veze nametati do Uskrsa.

Kampanju je na neki način započeo umirovljeni biskup Juraj Jezerinac koji je u propovijedi posve ozbiljno rekao da se "od mesa pobačene djece rade najskuplji parfemi".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.