Plakat za pivo "Hladni Lech" razljutio Poljake

POLJSKI političari pozvali su na bojkot lokalne pivovare nakon što je preko puta grobnice preminulog predsjednika Lecha Kaczynskog postavila jumbo plakat za pivo "Hladni Lech".

Konzervativna stranka Pravo i Pravda (PIS), kojom predsjeda brat blizanac poginulog predsjednika, Jaroslaw, rekla je da je neprimjereno reklamirati pivo takvog naziva na suprotnoj obali rijeke od dvorca u Krakovu, gdje je pokopan preminuli predsjednik.

"To je više od neprimjerenog. To je prvi skandal", napisao na blogu zastupnik PIS-a u Europskom parlamentu Ryszard Czarnecki. "Hladni Lech prelazi granicu moralnog kiča i obične vulgarnosti", dodao je, a slične komentare dali su i drugi članovi stranke koju su utemeljila braća Kaczynski.

Hladni Lech

Kaczynski je sa svojom suprugom Marijom i još 94 poljska uglednika poginulo u nesreći zrakoplova blizu ruskog grada Smolenska 10. travnja.

Proizvođač piva Lech, Kompania Piwowarska, zu vlasništvu velike pivovare SABMiller, ispričala se za "nesretnu lokaciju reklame". Plakat s natpisom "Žedni ste uzbuđenja. Hladni Lech" bit će maknut, potvrdio je glasnogovornik pivovare.

Pivovara "Hladni Lech" reklamira već godinu i pol dana i originalna ideja piva nije bila provocirati na račun preminulog predsjednika, ali kombinacija riječi hladan i Lech na plakatu smještenom nedaleko do grobnice bivšeg predsjednika zaista nije sretna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.