Poginuli su Mato, Ivica i Davor: 5 mjeseci nakon požara u Platu krenula uhićenja

Foto: Facebook/ Dubrovački Dnevnik

UHIĆENO je više osoba zbog tragedije u hidroelektrani kod Dubrovnika.

Kako doznaje Index, više je osoba kombijem dubrovačkih registracija dovezeno u zgradu policije u Heinzelovoj ulici u Zagrebu i sada se nalaze u Odjelu kriminalističke policije. Doznajemo i kako se radi o zaposlenicima HEP-a.  Neslužbeno doznajemo kako je uhićeno najmanje osam osoba.

Dolazak osoba koje se povezuju s tragedijom u dubrovačkoj hidroelektrani Indexovu su novinaru na licu mjesta potvrdili iz zagrebačke policije, no u ovom trenutku nisu željeli dati više informacija. 

Ni iz dubrovačko-neretvanske policije, koja koordinira istragu, nisu željeli dati više informacija te su nas uputili na Ministarstvo unutarnjih poslova.

Iz MUP-a nam je potvrđeno kako je PU dubrovačko-neretvanska danas krenula u finalizaciju višemjesečne istrage a vezano za tragedije u Platu. 

"Sve osobe koje su trebale biti uhićene su privedene u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu", potvrđeno nam je iz MUP-a.

Dodali su da su sve osobe privedene u svojstvu osumnjičenika. Nakon policijske obrade i nakon što osobe budu ispitane predat će se pritvorskom nadzorniku u PU dubrovačko-neretvanskoj. 

Iz MUP-a za sada ne žele govoriti koliko je točno osoba privedeno te kažu kako će otkriti više informacije nakon policijske obrade. 

Tragedija u dubrovačkoj hidroelektrani, poginula tri radnika

Podsjetimo, požar u Hidroelektrani Dubrovnik dogodio se 10. siječnja ove godine, a bježeći od vatre i dima smrtno su stradala trojica djelatnika.

Tijelo Mata Maškarića pronađeno je u odvodnom kanalu, tijelo Ivice Zvrka pronašli su mještani na stijenama u blizini Cavtata, dok se za Davorom Pozniakom tragalo tri dana, nakon čega je pronađen u sporednoj cijevi odvodnog tunela.

Dvadesetak dana nakon tragedije u medijima je izašlo preliminarno izvješće u kojem je stajalo da je do požara došlo jer se zapalio strop u prostorijama hidroelektrane u kojima su se nalazili radnici. Radnici navodno nisu imali nikakve šanse za gašenje vatre jer je na strop i zidove postavljen neadekvatan zapaljivi izolacijski materijal, vjerojatno lako zapaljive PVC ploče. 

Od tada pa do danas Hidroelektrana ne radi, a još uvijek traje čišćenje prostorija u kojima se dogodio požar. Zbog svih okolnosti se ni ljudi koji rade u HE Dubrovnik ne žele vraćati na radna mjesta. Osjećaju se nesigurno, posebno nakon što je niz pitanja o sigurnosnim propustima ostao bez odgovora. S druge strane, gubici zbog nerada HE Plat procjenjuju se na oko dva milijuna kuna dnevno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.