Pogledajte kako je Zagreb izgledao noćas, prekrila ga je magla od dima

Foto: Čitatelj Indexa

POŽAR na odlagalištu glomaznog otpada na zagrebačkom Jakuševcu još uvijek nije potpuno saniran, a nad dijelovima Zagreba se i dalje nadvija dim.

Dim je nad dijelovima Zagreba posebno gust bio tijekom noći, nakon što je ugašen otvoreni plamen na požarištu.

Čitatelj nam je poslao fotografije kako je to izgledao u dva sata poslije ponoći. 

Bandić tvrdi da nema zagađenja, podaci i građani govore suprotno

"Slikano danas u 2 ujutro, Folnegovićevo naselje. O mirisu bolje ni ne govoriti. I Gorski Kotar bi nam pozavidio na "kvaliteti" zraka (prema Banditiću)", napisao je uz fotografije očito se referirajući na jutrošnju izjavu gradonačelnika Zagreba da je "zrak u redu" i da "nema onečišćenja". 

No dok Bandić tvrdi da nema onečišćenja, Indexu su se javili brojni građani koji su javljali da je teško dišu zbog dima te da im je dim tijekom noći ušao u stanove i kuće.

"U Dugavama se ne može disati, probudili smo se s grloboljom i glavoboljom, a mjerna postaja u blizini pokazuje ogromnu količinu lebdećih čestica", rekla nam je jedna stanovnica zagrebačkog naselja Dugave.

"Onečišćenje je preveliko. Smrad se osjeća sve do Velesajma, pošto tu radim i osjetim", javio je još jedan čitatelj Indexa.

Kako smo objavili, u Novom Zagrebu, tijekom noći i jutros više je mjerenja pokazalo visoko onečišćenje zraka u tom dijelu grada. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.