Pogledajte što je čudovišni uragan napravio na Bahamima, snimke su zastrašujuće

Screenshot: Twitter

URAGAN Dorian, najjači koji je ikad pogodio Bahame, i dalje se kreće nad ovom otočnom državom u Atlantskom oceanu i sije uništenje.

>> "Čudovišni" uragan Dorian kreće se prema Americi. Gdje će sve udariti?

Ovaj uragan, drugi najjači ikad zabilježen, uništio je ili oštetio najmanje 13 tisuća kuća. Broj žrtava je nepoznat - zasad se zna samo da je jedan dječak poginuo. Dobivanje informacija s arhipelaga otežala je i činjenica da je oluja izazvala i nestanak struje i interneta.

Nakon što je prešao preko otoka Abaco i neko se vrijeme gotovo zaustavio nad otokom Grand Bahama, Dorian se sporo kreće prema zapadu, odnosno obali SAD-a.

No kako javlja BBC, najjači dio uragana već je prošao Bahame. S povratkom interneta, stanovnici Bahama počeli su dijeliti fotografije i snimke razaranja koje je Dorian ostavio za sobom.

Stanovi uništeni izvana i iznutra, ulice poplavljene, automobili prevrnuti...

Jedna stanovnica Bahama snimila je video za vrijeme samog uragana, s balkona svog stana u zgradi koja je potpuno okružena vodom, uz očajnički apel da gledatelji mole za nju i njeno dijete. 

Latrae Rahming, glasnogovornik bivšeg premijera Perryja Christieja, prikupio je čitav niz ovih snimki i objavio ih na svom Twitter profilu.

Na njima se vide kuće i stanovi koji su izvana i iznutra uništeni ili potopljeni, ulice koje su i dalje poplavljene, prevrnuti brodovi i automobili, opustošeno ljetovalište na otoku Abaco, ali i ljudi koje se, u nedostatku vozila, evakuira i traktorom i kamionom za otpad. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.