Policija ga u Zagrebu zaustavila zbog prekršaja, a pogledajte kakvi su znakovi

Foto: Čitatelj Indexa

POLICIJA je u srijedu u Donjim Sveticama zaustavila poduzetnika Dražena Bregleca. 

Dogodilo se to na križanju ulica Donje Svetice i Dugoselske. 

Kad je skrenuo desno, zaustavila ga policija

Breglec je na Facebooku opisao kako je svojim automobilom iz Dugoselske skrenuo desno u ulicu Donje Svetice kako bi došao do 70-ak metara udaljenog parkinga. 

Na tom je parkingu, nastavlja, bio parkiran policijski automobil. Breglec kaže kako je jedan od policajaca dotrčao do njegovog tada već parkiranog automobila. Tražio je od njega dokumente i rekao mu kako je predviđena kazna za vožnju u suprotnom smjeru 2.000,00 kn i dva kaznena boda.

No Breglec je onda policajcima izvadio mobitel i pokazao fotografiju koju je uslikao prije nego što je prošao kroz križanje, baš zato što mu je bilo čudno kako su postavljeni znakovi. Na fotografiji se vidi da su oba znaka, za obvezno desno i obvezno lijevo, postavljeni u neposrednoj blizini i nijedan nije prekriven.

Kamo je trebao skrenuti"

"Ja sam kao puške izvadio mobitel i pokazao policajcu kako sam upućen da idem obavezno i desno i lijevo i da sam se odlučio za desno jer tu imam nekog posla. Policajac mi je onda lukavo rekao da sa suprotne strane ulice piše da je obavezan smjer tj. da je ona sad jednosmjerna. Naime tamo se sad odvijaju radovi. Ja sam mu odgovorio da ćemo vidjeti smatra li sudac za prekršaje da sam ja trebao znati kakvi su znakovi sa suprotne strane. I tako mi je na vidiku još par sati gubitka vremena s državom, pisanja žalbi, hodanja po sudovima", prepričao je Breglec. 

No zanimljivo je da mu policajci nakon što im je pokazao sliku ipak nisu napisali kaznu.

Znak prestaje vrijediti sljedećim znakom

"Nisu mi na licu mjesta ništa napisali, samo su zapisali moje podatke. Nisam ništa ni potpisao, čudno. Možda sam ih ipak zbunio slikom", rekao je Breglec za Index.

Inače, prema prometnim propisima, naredba ili ograničenje nametnuto prvim znakom ukida se ili nailaskom na raskrižje ili sljedećim znakom.

Onaj za desno skretanje, kamo je skrenuo Breglec, nalazi se iza onoga koji naređuje lijevo skretanje, što je, prema tvrdnjama policajaca, trebao učiniti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.