Putinov saveznik: Scholz i Macron trebaju dati ostavke. Imaju idiotske politike

Foto: EPA

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev zajedljivo je komentirao rezultate Europskih izbora, pozvavši njemačkog kancelara Olafa Scholza i francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da daju ostavku. "Rezultati su odraz nesposobne politike pružanja podrške banderitskim vlastima u Ukrajini nauštrb vlastitih građana, vaše idiotske gospodarske i imigracijske politike!" napisao je Medvedev na X-u u ponedjeljak.

Stepan Bandera bio je kontroverzni ukrajinski nacionalist, čije se ime učestalo koristi u Moskvi kako bi se kijevsko političko vodstvo diskreditiralo i etiketiralo kao kao fašističko. Sada je vrijeme da Scholz i Macron daju ostavku, napisao je Medvedev. "U ropotarnicu povijesti!" dodao je.

Peskov: Rusija pomno motri situaciju

Trenutno predsjednik Ruskog nacionalnog vijeća sigurnosti, Medvedeva se nekoć smatralo liberalnim reformatorom tijekom njegova predsjedništva od 2008. do 2012. godine. Međutim, od početka ruskog rata u Ukrajini, zauzeo je tvrdolinijaški stav, često dajući provokativne izjave protiv Kijeva i Zapada.

Kremlj je zauzeo odmjereniji stav što se tiče izbornih rezultata Europskog parlamenta. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da proeuropske i proukrajinske snage i dalje ostaju na vlasti, no rekao je da desničarske stranke postaju sve popularnije.

Peskov je rekao da Rusija pomno motri situaciju i zanijekao je rusko miješanje u europsku politiku. Optužbe za uplitanje pokrenula su izvješća o ruskoj financijskoj potpori političarima krajnje desnice prije izbora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.