Salmonela pronađena u domaćem mesu iz Lidla

Foto: Lidl Hrvatska

BAKTERIJA salmonela utvrđena je u mljevenome svinjskom mesu s rokom trajanja do 24. ožujka 2017., proizvođača PPK Karlovačke mesne industrije, koje je na tržište stavio trgovački lanac Lidl Hrvatska, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede koje je opozvalo taj proizvod.


"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda mljevenoga svinjskog mesa, LOT 7077, roka trajanja 24. 3. 2017., zbog utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella spp.", stoji u obavijesti za potrošače, objavljenoj na internetskoj stranici Hrvatske agencije za hranu.

Ministarstvo je 31. ožujka 2017. zaprimilo obavijest od subjekta u poslovanju s hranom Lidl Hrvatska da je tijekom redovite samokontrole u mljevenome svinjskom mesu utvrđena prisutnost bakterije Salmonella spp.

"Proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu", navodi Ministarstvo poljoprivrede.

Meso vratiti u neku od poslovnica Lidla

Lidl je objavio da je putem "redovne samokontrole utvrđeno da proizvod mljeveno svinjsko meso proizvođača PPK Karlovac nije sukladno odredbama uredbe EU 2073/2005. obzirom da je u uzorku nađena Salmonela spp. Iz tih razloga ukoliko imate u kućanstvu ovaj proizvod trajanja 24.03.2017.", pozivaju da navedeni proizvod bude vraćen u bilo koju trgovinu Lidl Hrvatska uz povrat novca za kupljeni proizvod bez obzira imate li račun ili ne.

"Napominjemo da uobičajenom termičkom obradom proizvoda kako je navedeno u deklaraciji, proizvod nije opasan za konzumiranje", zaključuje se u objavi Lidla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.