Šef policije komentirao eksploziju ispred zagrebačkog kafića

Screenshot: Nova TV

RANO jutros, oko 6:20, u centru Zagreba odjeknula je eksplozija.

Prema riječima očevidaca, eksplodirala je bomba u kafiću u Domagojevoj ulici.

Prozori na prvom katu zgrade preko puta su razbijeni. Osim toga, nastala je šteta na nekoliko auta. U eksploziji nije bilo ozlijeđenih. 

Večeras je u Dnevniku Nove TV gostovao Nikola Milina, ravnatelj policije. On je komentirao ovaj slučaj, ali i druge slučajeve koji su zanimljivi javnosti.

Prvo je komentirao današnju eksploziju.

"Taj događaj sigurno narušava subjektivni osjećaj sigurnosti građana. Međutim, ja moram naglasiti da Policijska uprava zagrebačka ima prioritet u rješavanju takvih slučajeva koji narušavaju sigurnost i osjećaj sigurnosti građana. Tako i u ovom slučaju - napravljen je očevid, rade se potrebna vještačenja i PU zagrebačka poduzima sve potrebno da razriješi i ovaj događaj.

Moram napomenuti da je i sve ove protekle slučajeve vrlo uspješno riješila. Ja želim čestitati svim kolegicama i kolegama koji su sudjelovali u razrješavanju tih slučajeva, ali ovo je za policiju i dodatni izazov da radimo još jače na kriminalističkoj prevenciji uz ove sve naše preventivne akcije koje možete vidjeti u posljednje vrijeme i tijekom vikenda kada radimo preventivne akcije, posebno u prometu", rekao je Milina.

Komentirao aferu SMS

Onda je komentirao aferu SMS.

"Tu je hrvatska policija profesionalno reagirala kad je došlo do kompromitacije posebnih dokaznih radnji. Uspostavljena je posebna radna skupina za razrješavanje tog slučaja. Moram reći da ovo kriminalističko istraživanje radimo u intenzivnoj suradnji s USKOK-om i cjelokupnim sigurnosnim sustavom i moram reći da sve informacije razmjenjujemo i intenzivno radimo na slučaju", kaže Milina dodavši da bi bilo neozbiljno "Prejudicirati bilo koje kriminalističko istraživanje".

"Ja moram naglasiti da svaka institucija, tako i hrvatska policija, mi imamo preventivne mjere, imamo kreditiran sustav, provode se sigurnosne mjere za sve policijske službenike, ali uvijek je tu ljudski faktor taj koji je primaran. Ja moram reći da je hrvatska policija i u prošlosti podnijela za sva kažnjiva ponašanja odgovarajuće prijave i da se vode odgovarajući kazneni postupci, a isto tako i u buduće ćemo punu pažnju davati tog segmentu", dodao je Milina.

Kaže da su napadi na policiju neosnovani

Komentirao je i stanje na granici.

"Manji je priljev migranata. Hrvatska policija učinkovito štiti hrvatske granice. Ja bih ovom prilikom iskoristio priliku i kazao kako su svi ovi napadi na hrvatsku policiju da radi nezakonito - neosnovani. Hrvatska policija profesionalno radi svoj posao. Nama je u interesu, i meni kao glavnom ravnatelju policije, da sve slučajeve prigovora policije ispitam. Mi to stalno činimo. Vidjeli ste i u slučajevima kada imamo konkretna saznanja, imamo i slučajeva nestalog djeteta, vidjeli ste da se te informacije nisu potvrdile", rekao je Milina.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.