Šest američkih država proglasilo izvanredno stanje zbog nadolaska uragana Irene

ŠEST američkih saveznih država duž istočne obale objavilo je opću opasnost i izvanredno stanje zbog nadolaska snažnog uragana zvanog Irene.

Riječ je o prvom uraganu sezone, a trenutno je označen kao oluja treće kategorije. Međutim, prognostičari se slažu kako je realno za očekivati da će Irene dodatno jačati, te da će olujni vjetrovi premašiti brzine od 200 kilometara na sat. Uragan se trenutno kreće s Bahama prema američkoj obali, a već je uzrokovao kaos na Karibima.

Za dijelove Delawarea, Marylanda, New Jerseyja i North Caroline naređena je obvezna evakuacija. Opća opasnost označena je i u Virginiji i New Yorku. Dosad je evakuirano preko 200.000 stanovnika i turista iz priobalja North Caroline, koja bi se prva trebala naći na udaru.

Materijalna šteta mogla bi biti golema, jer se očekuju masovni prekidi u opskrbi strujom te šteta od podizanja razine mora u priobalju, palog drveća i poplava. New York, Long Island, Atlantic City i Virginia Beach su među područjima koja bi se trebala naći u središtu predviđene putanje uragana Irene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.