Šest mjeseci uvjetne: Kazna roditeljima koji su ubili bebu alternativnom prehranom

Foto: Twitter
 
BELGIJSKI sud odredio je roditeljima koji su alternativnom prehranom ubili sedmomjesečnu bebu uvjetnu kaznu od šest mjeseci.
 
Lucas je umro od posljedica neuhranjenosti i dehidracije jer su njegovi roditelji čvrsti pobornici nekonvencionalnog načina prehrane. Organi male bebe smanjili su se napola i oko njih nije bilo ni trunke masti.
 
Sudac Mieke Butstraen je izjavio da je beba umrla zbog "sistematske opskrbe neprimjerenom hranom, koja ju je dovela u smrtnu opasnost".
 
"Već su dobili dovoljno tešku kaznu"
 
Lucas je umro prije tri godine, a težio je samo 4 kilograma, jedva 1 kilogram više nego u trenutku rođenja. Slučaj je izazvao zgražanje diljem svijeta zbog upotrebe alternativne medicine i roditeljske odgovornosti za život djece.
 
"Jasno je da su optuženi već teško kažnjeni jer moraju nastaviti sa životima uz saznanje da su odgovorni za smrt svoga sina, kojeg su iskreno voljeli", rekao je Butstraen.
 
Umjesto doktora umiruću bebu odveli homeopatu
 
Roditelji su vlasnici trgovine prirodnom hranom. Iako beba nije imala dijagnozu netolerancije na laktozu ili gluten, roditelji su "posumnjali" da upravo od toga pati te na svoju ruku počeli eksperimentirati i hraniti bebu rižom, kvinojom i heljdinim mlijekom.
 
Na dan smrti, kada se stanje bebe naglo pogoršalo, roditelji su ga prvo odveli homeopatu. Beba je preminula prije nego je napokon dospjela u bolnicu. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.