Sever: Trener reprezentacije uselio hrpu radnika u stan pa ilegalno zauzeo prostoriju

Foto: Facebook, Dejan Rakita/PIXSELL

Predsjednica Sindikata novinara Hrvatske i novinarka HRT-a Maja Sever požalila se na društvenim mrežama kako je trener jedne reprezentacije kupio stan u zgradi u kojoj ona živi i zatim ilegalno zauzeo prostoriju u dvorištu. Sever nije željela objaviti identitet spomenute osobe, ali prema informacijama koje imamo, radi se o bivšem glavnom treneru hrvatske seniorske reprezentacije u hrvanju. 

Nazvali smo trenera, ali on nam je rekao kako ne želi davati nikakve izjave, dodavši da nismo prvi koji ga zovu. Neslužbeno doznajemo kako je on u stan s dva WC-a u centru Zagreba smjestio ukupno 18 stranih radnika pa je nakon toga odlučio zauzeti prostoriju u državnom vlasništvu kako bi imao više mjesta. 

"Prostorija nije korištena zadnjih 10 godina" 

"O pravnoj državi i nekima koji misle da mogu raditi što žele! U našoj zgradi stan je kupio ugledni hrvatski sportaš (ispravak kažu mi da bio trener repke). Poželjeli smo njemu i njegovoj obitelji toplu dobrodošlicu, on je uselio krevete na kat i mnogo stranih radnika. 

I njima smo poželjeli dobrodošlicu i pokušavamo im pomoći i olakšati boravak u vrlo lošim uvjetima koliko možemo. Onda je ugledni gospodin odlučio zauzeti prostoriju u dvorištu, koja nikada nije pripadala stanu koji je kupio, niti je korištena zadnjih 10 godina. On je priznao da zna da prostorije ne pripadaju stanu i nastavio radove", napisala je Sever. 

"Odbio je predati ključ predstavnicima Državnih nekretnina"

"Prema jednoj verziji za kuhinju i sanitarni čvor za radnike, prema njegovoj verziji za njegove potrebe i da prespava kada je u Zagrebu. Prostorije su u vlasništvu Republike Hrvatske kojima upravljaju Državne nekretnine. Obavijestili smo ih, zamolili da zaštite svoje prostorije. 

Danas su predstavnici Državnih nekretnina uglednog gospodina zatražili da preda ključ od prostorije, on je to odbio. Potvrdio je i službenicima da je svjestan da je u prostoriji bespravno, ali i dalje odbija dati ključ i nastavlja s namjerom da zauzme i uredi prostor za sebe.

Postoji službeni zapisnik i zapravo nemoć da se postupi po zakonu i da se nasilnika spriječi da zauzme državne nekretnine i koristi ih za svoje potrebe", dodala je. Poslali smo upit Državnim nekretninama, a naknadno ćemo vas obavijestiti o odgovoru.