Sjeverna Koreja zatočila već četvrtog američkog građanina

Screenshot: Google Street View

SJEVERNA Koreja privela je još jednog američkog građanina optuženog za neodređeni "neprijateljski čin" prema državi, javlja CBS News.

Državna novinska agencija KCNA objavila je da je u subotu priveden Kim Hak Song te da "nadležna institucija provodi detaljnu istragu njegovih zločina".

Još jedan zaposlenik Sveučilišta priveden zbog "pokušaja svrgavanja vlade"

Song je radio na Sveučilištu znanosti i tehnologije u Pjongjangu, istom sveučilištu kao Kim Sang Dok, koji je priveden prošle srijede. KCNA nije objavila jesu li ova dva slučaja povezana.

Sa sveučilišta su javili da je Song radio na poljoprivrednom projektu na eksperimentalnoj farmi te da njegovo privođenje nema veze s poslom.

Dok je uhićen 22. travnja na međunarodnom aerodromu u Pjongjangu "zbog kriminalnih aktivnosti i pokušaja svrgavanja vlade", ali Sjeverna Koreja nije objavila detalje njegovog plana.

Optužili SAD i Južnu Koreju za pokušaj ubojstva Kim Jong-una biokemijskim oružjem

Sveučilište znanosti i tehnologije u Pjongjangu jedino je privatno sveučilište u Sjevernoj Koreji i posebno je po tome što ima velik broj stranog osoblja.

Druga dva privedena Amerikanca su Otto Warmbier, koji služi kaznu od 15 godina zbog "činova protiv države", te Kim Dong Chul, koji služi zatvorsku kaznu od 10 godina zbog špijunaže.

Sjeverna Koreja također je u petak optužila SAD i Južnu Koreju za neuspješni pokušaj atentata na Kim Jong-una biokemijskim oružjem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.