Što se događa? Mrtve ribe plutaju zagrebačkim potokom

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

POTOK Kustošak na zapadnom dijelu grada Zagreba od sinoć je bijele boje, a čitatelji nam javljaju kako ovo nije prvi put. Osim što je pobijelio, njegovom površinom plutaju mrtve ribe.

"Potok je bijel dva puta godišnje. Prema informacijama Zelene akcije, ribe su uginule. Službe su obaviještene. Vrijeme je da se konačno nađe krivac za konstantno onečišćavanje", javili su nam čitatelji.

Što se točno dogodilo, još nije poznato.

Upit smo poslali zagrebačkoj policiji i Ministarstvu zaštite okoliša. S potonje adrese smo vrlo brzo dobili odgovor.

Ministarstvo okoliša: Inspekcija zaštite prirode je na terenu

"Županijski centar 112 Zagreb zaprimio jučer 26. srpnja u večernjim satima (oko 21 sat) više dojava građana o onečišćenju potoka Kustošak u Zagrebu kod Trga Hrvatskih obrambenih snaga br.8., o čemu je obavijestio dežurnog vodopravnog inspektora i Hrvatske vode. Hrvatske vode su potom angažirale vodočuvarsku službu koja je oko 22 sata izašla prvi put na navedenu lokaciju", navodi se u odgovoru ministarstva,

"Također, Vodopravna inspekcija izašla je na lokaciju. Očevid je u tijeku i postupa se u skladu s Državnim planom mjera za slučaj izvanrednih i iznenadnih onečišćenja voda. Djelatnici Glavnog vodnogospodarskog laboratorija Hrvatskih voda izvršili su uzorkovanje vode na mjestima onečišćenja. Na teren je izašla i inspekcija zaštite prirode, očevid je u tijeku", priopćili su iz Ministarstva zaštite okoliša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.