Sudac Unković: Nisam od nikoga primio mito

ANTE UNKOVIĆ putem svog odvjetnika Zorana Mimice reagirao je na tekst koji je na Indexu objavljen 6. prosinca ove godine. Reakciju gospodina Unkovića objavljujemo u cijelosti:

Poštovani,

Obraćam Vam se na temelju priložene punomoći, gospodina Ante Unkovića, suca Općinskog suda u Splitu.

U portalu "Index.hr" čiji ste vi nakladnik, objavljen je dana 06. prosinca 2012.g. članak novinara Dragutina Miljuša pod naslovom "Sudac Pešutić na slobodi, idući mjesec se vraća na posao?" u kojemu se iznose sadržaji podobni za povredu prava osobnosti moje stranke gospodina Ante Unkovića.

Novinar Dragan Miljuš, vjerojatno vođen nekim osobnim motivima (bio je stranka u postupku u kojemu je postupao sudac Unković, pri čemu vjerojatno nije bio zadovoljan odlukom), ne poštujući presumpciju nedužnosti i obvezu iznošenja provjerene i izbalansirane informacije, kako je to propisano Zakonom o medijima i Kodeksom časti hrvatskih novinara, za gospodina Unkovića, u članku koji se odnosi na drugu osobu, navodi kako on nije suspendiran po predsjedniku Općinskog suda u Splitu, gospodinu Ivici Botici, jer je "sve zakomplicirao novi Zakon o kaznenom postupku", zbog čega mu je onemogućeno da dalje sudi. Smatra posebno delikatnim što je sudac Unković predsjednik Uskočkog odjela splitskog Općinskog suda.

Gospodin Unković nikada ni od nikoga nije primio mito, a ono što novinar Dragan Miljuš iznosi u spornome članku,  njegovo je privatno mišljenje, koje predstavlja zlouporabu prava na javnu riječ, povredu tajnosti istrage i povredu Ustavom, Zakonom o kaznenom postupku i Europskom konvencijom o ljudskim pravima, zajamčenih prava Ante Unkovića.

Izričaj u tekstu ukazuje na zlonamjerno pisanje.

Zbog objavljivanja ovakvih neistina (ovo je već peti članak istog novinara na Vašem portalu) gospodin Unković trpi veliku štetu i neugodnosti, pa vas u smislu odredbe čl. 22 Zakona o medijima pozivam na objavu ovog ispravka netočnih informacija na jednako vrijednom medijskom prostoru.

Ante Unković, po opunomoćeniku
odvjetniku Zoranu Mimici u Splitu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.