Terorist iz Lockerbieja na slobodi!

ŠKOTSKI sud je donio odluku da se Abdelbaset Ali al-Megrahi okrivljeni za teroristički napad nad Lockerbijem pusti na slobodu zbog teške bolesti. Libijac je 1988. godine izveo teroristički napad nad zrakoplovom PanAma nad škotskim Lockerbijem u kojem je poginulo 270 ljudi. Abdelbaset Ali al-Megrahi koji je osuđen na kaznu od 27 godina zatvora, pušten je iz samilosti jer mu je dijagnosticiran karcinom prostate u zadnjoj fazi.

Škotski ministar pravosuđa Kenny MacAskill je objavio vijest da je 57-godišnjak slobodan i da može otići u Libiju te da će mu sada "suditi viša sila", prenosi Associated Press.

I Hillary Clinton protiv oslobađanja

Škotski je sud donio odluku o oslobađanju unatoč protivljenju rodbine stradalih u tom terorističkom napadu. Također, apel za nepuštanje Libijca su poslali i američka ministrica vanjskih poslova Hillary Clinton i sedam američkih senatora među kojima je i Edward Kennedy. U zrakoplovu nad Lockerbijem je poginulo 180 Amerikanaca.

Podsjetimo, na zrakoplovu kompanije PanAm koji je 21. prosinca 1988. uzletio s londonskog aerodroma Heathrow prema New Yorku, je nakon 40 minuta leta na visini od 9.400m, odjeknula eksplozija u prostoru za prtljagu. Eksplozija je ubila svih 259 putnika i članova posade, a pod gorećim dijelovima raspadnutoga zrakoplova koji se srušio na škotski grad Lockerbie je stradalo još 11 osoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.