Uhićen pljačkaš zlatarnice u Vlaškoj, plijen od tri milijuna kuna

POLICAJCI u civilu su pljačkaša zlatarnice u Vlaškoj i njegovu braću koja su mu pomagala priveli u Županijski sud u Zagrebu.

Zagreba policija je na konferenciji za novinare u 14 sati prezentirala dovršeno istraživanje vezano uz pljačku zlatarnice Celje koja je izvršena u subotu. nju kriminalistiosobe koje su kupile ukradenu robu po cijeni 20 posto manjoj od tržišne.

Skupina uhićena zahvaljujući dojavama građana

Pretragom je pronađeno oko 3,9 kilograma otuđenog nakita te brojni vrijedni satovi. Policija je pronašla i pištolj sa streljivom, kiruršku masku, rukavice i kapu, odjevne predmete, novac pribavljen preprodajom dijela otuđenog zlatnog nakita u iznosu od 9.700 eura i 21.000 kuna, vagu, videokasetu videonadzora zlatarnice i ključ ulaznih vrata zlatarnice.

"Policija je skupinu uhitila ponajprije zahvaljujući pouzdanim informacijama koje je dobila od građana, a samog počinitelja na spavanju u kući bake njegove trudne nevjenčane supruge", rekao je pomoćnik načelnika sektora kriminalističke policije Damir Maračić novinarima.

Djelatnica zlatarnice opisala mladića

Policija je razgovorom s djelatnicom zlatarnice Celje došla do osobnog opisa 27-godišnjaka iako je rekla da ga ne bi mogla prepoznati da ga opet sretne, nakon čega su o tome obaviještene sve policijske postaje.

"Nakon informacija koje smo objavili u medijima, u tijeku dana smo dobili nekoliko dojava, što putem OKC-a, što putem policijskih postaja. Svaku od njih smo istražili i na taj način došli do saznanja da se radi o jednoj osobi staroj 27 godina s područja Petruševca, odnosno Struga", rekao je na konferenciji zamjenik načelnika PU zagrebačke Mihael Varga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.