USKOK-ov optuženik Bandić divljao u Kozari putevima, pogledajte snimku

ZAGREBAČKI gradonačelnik i USKOK-ov optuženik Milan Bandić danas je napravio pravi cirkus u naselju Kozari putevi gdje je obišao divlje odlagalište koje su komunalne službe u međuvremenu sanirale. Podsjetimo, Bandić je prije dva dana došao u to zagrebačko naselje kako bi nadzirao saniranje divljeg deponija, a onda se muškarac koji je skupljao otpad ispred svoje kuće razrezao oštrim predmetom po rukama.

Bandić je danas u Kozari putevima izveo nešto što se može opisati jedino kao divljanje - svađao se sa stanovnicima, postrojavao podređene, napadao i vrijeđao novinare. Doista je teško opisati njegovo divljanje, no srećom, sve su snimile kamere N1 televizije

Nakon što je izašao iz službenog automobila, prvo je, po ustaljenom običaju, postrojio svoje podređene obraćajući se imenom i počeo im davati upute što sve trebaju napraviti. Tako je pred kamerama po ulicama Kozari puteva vodio službenika Zrinjevca kojemu je, podrazumijeva se ponovno pred kamerama, objašnjavao kako treba počistiti deponij i onda na tom mjestu napraviti dječje igralište. Upute je davao i gospođi iz Čistoće.

Građani omeli Bandićev performans pa se počeo svađati s njima

No, u Bandićevom performansu kojim je vjerojatno htio demonstrirati da sve ima pod kontrolom i da on "dela", omeli su ga ogorčeni stanovnici Kozari puteva. Jedan od njih Bandiću je predbacio izgradnju dječjeg igrališta pored kojeg se još uvijek nalazi azbest.

Bandiću se ova upadica u njegov nastup pred kamerama nije nimalo svidjela. 

"Molim te, hoćeš se smiriti? Pa, nemojte to raditi. A gdje vi stanujete? Hoćete vi biti pametni? Ajde, budite pametni? Jesam bio prije par dana, jesmo riješili sve ovo? Pa onda kako te nije sram? Kako te nije sram?!", obračunavao se Bandić s čovjekom. 

"Poštujte malo gradonačelnika", kaže USKOK-ov optuženik građaninu Zagreba

No ne samo s njim.

"Šta hoćete vi od mene? Dajte, poštujte malo gradonačelnika koji je, dok su drugi na godišnjem, došao rješavati vaše probleme", poručio je drugom građaninu.

Uslijedio je poprilični kaos, no nakon nekog vremena Bandić je uspio izgladiti sukob sa stanovnicima, a onda su na red došli novinari. Bandić im je prvo poručio da nema izjava, a onda se, čim su mu počeli postavljati pitanja, počeo se i s njima svađati.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov pitala je zašto se godinama tolerirala ovakva situacija, a Bandić je odmah počeo s vrijeđanjem. ''Da sam ja tako pametan, radio bi u TV Novoj", rekao je novinarki na konkretmo pitanje. Iduće pitanje koje je zanimalo novinare bilo je što su sve ove godine radile komunalne službe. ''Ja nisam savršen, ali sam još uvijek najbolji'', opet je Bandić odgovorio tako da zapravo izbjegne odgovor na postavljeno pitanje.

Bandić napao novinarku Nove TV

''Molim vas, ja bih vas ovdje i vašeg urednika dopeljao da živite ovdje tjedan dana pa da razumijete ljude. Vi prvo trebate razumjeti ljude. A ja ljude razumijevam 18 i pol godina. Kad budete razumijevali ljude kao ja, onda ćete govoriti drugačije. A to je vaše pravo demokratsko da budete nezadovoljni mojim odgovorima. Da sam ja tako pametan kao vi, ja bi radio u TV Novoj", bio je Bandićev odgovor na pitanje. 

Političarima koji ga kritiziraju kako je već u kampanji za predsjedničke izbore rekao je dođu s mora na Kozari puteve pa neka budu u kampanji. Na pitanje jesu li njegovi istupi motivirani pravosudnim epilozima koji ga čekaju u slučaju Agram i Štandovi, Bandić je odgovorio da o tome brinu njegovi odvjetnici. Na pitanje hoće li ići na izbore za predsjednika, poručio je: "Nikad ne reci nikad", a onda dodao ono što kao papiga povavlja već godinama - da je svaki dan u radnoj kampanji, 365 dana godišnje.

"Meni mandati ne trebaju, ja sam dobio šest mandata. Ni jedna vlada u RH nije dobila dva. Niste o tome puno pisali, ajde malo analizirajte u ovoj sezoni kiselih krastavaca zašto nijedna vlada u zadnjih 28 godina nije dobila dva manadata, a zašto je Bandić dobio šest mandata. Jer sam 365 dana po 16 sati s ljudima", rekao je USKOK-ov optuženik. 

"Ja bih vama nešto drugo napravio"

Novinari nisu odustali i inzistirali su da gradonačelnik odgovori na dodatna pitanja o deponijima. Bandić je na gotovo svako pitanje imao polubezobrazne opaske prema novinarkama koje su ih postavljale, no posebno se žestoko obračunavao s reporterkom Nove TV.

Ona ga je pitala hoće li stanovnik Kozari puteva, Sulejman, biti prijavljen jer je u svom dvorištu godinama imao divlje odlagalište otpada. "Nije problem prijavljivanja i kažnjavanja, problem je educirati ljude da to ne rade", rekao je Bandić.

Reporterka Nove TV pitala je Bandića bi li nju prijavio da je ista situacija i u njenom dvorištu. Bandić je odgovorio: "Ne bih ja vas prijavio, ja bih vama nešto drugo napravio", rekao je Bandić. Nakon nekoliko trenutaka je dodao: "Ja bih vas educirao da to ne napravite. Svatko može jednom pogriješiti."

Infantilno pokušao izbjeći odgovore na pitanja pa seksizmom udario na novinarku

Bandića su razljutila pitanja novinarke Pezo Moskaljov o ovom problemu kao i upit o tome gdje je smeće završilo. "Ja se vas bojim i zato neću odgovorit'", rekao je Bandić. Novinarku je zanimalo kako su odvezli sve smeće, a gradonačelnik je krajnje infantilno izbjegavao odgovor na pitanje. Počeo je odmicati, mahati rukama i govoriti: "Bojim vas se, mene je strah."

Novinarka je ponovila pitanja, no Bandić je i dalje cirkusirao.  "Vi ste meni k'o učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina", seksistički je Bandić podučavao novinarku kako bi se trebala ženstvenije ponašati. Nakon što mu je uzastopno postavljano jedno te isto pitanje, Bandić je odgovorio da je smeće odvezeno "na pravo mjesto".

"Kod gospodina Pripuza?", pitala je novinarka. 

"Rekao sam, na pravo mjesto", odgovorio je USKOK-ov optuženik.

"Vas ćemo pitat gdje ćemo vozit, vas, vidi bogati", podviknuo je prije nego je odšetao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.