VELIKA ANKETA INDEXA Jeste li protiv Ubera ili protiv uhljeba?

Foto: 123rf, Hina, Index

MINISTARSTVO mora, prometa i infrastrukture, odnosno pripadajuća inspekcija ovog Ministarstva, od suda će zatražiti da se zabrani aplikacija Uber, doznaje Index od pouzdanog izvora. Konačnu odluku o zabrani donijet će sud.

>> KRAJ UBERA U HRVATSKOJ? Ministarstvo prometa traži da im se zabrani aplikacija

Uber aplikaciju u Hrvatskoj koristi sto tisuća ljudi, a u sezoni je koristi i na desetke tisuća gostiju. No, Uber u Hrvatskoj, kako su u više navrata rekli premijer i ministri, ne djeluje legalno. Prije nekoliko tjedana taksisti su organizirali ilegalan prosvjed blokiravši na nekoliko sati Vukovarsku ulicu u Zagrebu. Prije nekoliko dana zatražili su da se aplikacija Uber zabrani ili će ponovo na ulicu.

Taksisti prijete novim prosvjedom

Podsjetimo, prije samo dva dana Božo Miletić, predsjednik Udruženja taksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, gostujući na N1 televiziji otvoreno je zaprijetio da će opet na ulicu ako se ne ispune njihovi uvjeti. A njihov glavni uvjet je zabrana aplikacije Uber.

"Neistina je da se zalažemo za to da se zabrani Uber. Mi se zalažemo za to da svi akteri na tržištu rade po zakonu. Teoretski se može dogoditi sutra da ja iz nekog razloga nezakonito radim, a kad inspekcija utvrdi nepravilnosti, onda i postupa po tome. Uber, nažalost, preko 2 godine radi nezakonito na području Republike Hrvatske. Imamo izjave ministra, premijera, presude prekršajnih sudova, ali Uber i danas radi. S obzirom na to da je aplikacija povezivatelj, svima je zajednička aplikacija Uber. Isključiti dostupnost aplikacije je jedino rješenje", rekao je Miletić dodavši da bi taksisti opet mogli na ulicu, kao i prije par tjedana kad su ilegalnim prosvjedom blokirali Vukovarsku ulicu, a jedan od njih napao je novinara Indexa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.