Vlada za šefa HAKOM-a opet predložila brata ministrice kulture

Foto: PIXSELL/Luka Stanzl

VLADA je danas na telefonskoj sjednici odlučila Hrvatskom saboru predložiti razrješenje dosadašnjeg predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) radi isteka mandata te ponovno imenovanje Tonka Obuljena, brata ministrice kulture Nine Obuljen-Koržinek, za predsjednika vijeća.

Za članove vijeća vlada na temelju provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu predlaže Antu Milasa, Nikolu Popovića, Mislava Hebela i Marka Jukića, izvijestila je vlada u srijedu.

Trenutni predsjednik Vijeća HAKOM-a je Tonko Obuljen, Darko Josipović je zamjenik predsjednika, a članovi su Mislav Hebel, Ante Milas i Nikola Popović.

Mandat predsjedniku, zamjeniku predsjednika i članovima Vijeća HAKOM-a istječe 27. travnja ove godine.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti - HAKOM je samostalna, neovisna i neprofitna pravna osoba s javnim ovlastima, koja obavlja regulatorne i druge poslove u okviru djelokruga i nadležnosti propisanih Zakonom o elektroničkim komunikacijama, Zakonom o poštanskim uslugama i Zakonom o regulaciji tržišta željezničkih usluga.

HAKOM-om upravlja Vijeće, koje ima pet članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, koje imenuje i razrješava Hrvatski Sabor na prijedlog Vlade.

Vijeće HAKOM-a podnosi Hrvatskom saboru i Vladi Republike Hrvatske godišnje izvješće o radu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.