Bandić i Dalićkin muž najavili Zagreb Auto Show

Foto: Igor Kralj/Pixsell

NA OVOGODIŠNJEM Zagreb Auto Showu više od 400 izlagača ispunit će 14 paviljona Zagrebačkog velesajma, rečeno je danas na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen zagrebački salon automobila, motocikala, gospodarskih vozila i prateće industrije koji će se održati od 10. do 15. travnja.

Direktorica ZV-a Dina Tomšić istaknula je kako su raspoloživi kapaciteti sajma, 70.000 četvornih metara u 14 raspoloživih paviljona, gotovo u potpunosti popunjeni. Na priredbi će sudjelovati većina vodećih proizvođača automobila, kao i respektabilan broj proizvođača motocikala i gospodarskih vozila.

Tomšić je ukazala na velik interes izlagača što je po njoj jamstvo još jednog velikog spektakla. Istaknula je oporavak autoindustrije, kao i dobru  lanjsku i ovogodišnju prodaju novih i rabljenih vozila, jedan od rezultata promjene poreznog zakona.

Dobro će biti zastupljeni i modeli na električni pogon, a tijekom sajma održat će se niz stručnih programa vezanih za, recimo, posustajanje potražnje za dizelašima, sigurnost voznog parka u Hrvatskoj, dvojbe oko odabira pogonskih strojeva, a birat će se i zvijezda salona.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponosan je što se Zagreb ponovno našao u renomiranom društvu gradova koji organiziraju slične spektakle, kao što su Ženeva, Pariz, Frankfurt i Detroit.

Bandiću žao što neće biti Rimca

"Ovaj sajam promovira Zagreb na svjetskoj karti gospodarstva, ugostiteljstva, to je vjetar u leđa autoindustriji", rekao je Bandić kazavši i kako mu je žao što na Zagreb Auto Showu neće sudjelovati Rimac Automobili.


Podsjetio je da je nakon osam godina stanke Zagreb Auto Show održan prije dvije godine i da je odmah bio pun pogodak.

Član uprave Ine Niko Dalić i zagrebački gradonačelnik ujedno su tom prilikom potpisali ugovor kojim je Ina postala generalni sponzor događanja.

"Kada se Zagreb Auto Show vratio niti trenutka nismo dvojili da mu budemo glavni partner", naglasio je Dalić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.