Zagrebački holding zamrznuo plaće zaposlenima

ZAPOSLENICI Zagrebačkog holdinga ove će godine ostati bez najavljenog povećanja plaća nakon što su sindikalni predstavnici zaposlenih s Upravom danas potpisali dodatak kolektivnom ugovoru, prema kojemu će im plaće ostati na razini onih od prošle godine.

U priopćenju koje je objavljeno na internetskim stranicama Zagrebačkog holdinga, navodi se kako na osnovi danas potpisanog dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru plaće i sva materijalna prava ostaju nepromijenjeni u odnosu prema prošloj godini. 

Glasnogovornik Holdinga Duša Viro potvrdio je kako je prema starom kolektivnom ugovoru rast plaća od početka ove godine trebao iznositi između 3 i 3,5 posto te da je taj postotak izračunan na temelju prosječnog rasta plaća u zagrebačkom gospodarstvu u prvih osam mjeseci, uz dodatak od jedan posto na ime naknada, no taj će ugovor, rekao je Viro, ostati zamrznut do daljnjega.

Viro je dodao da su sindikalni predstavnici Holdinga uvažili realne okolnosti i trenutačno stanje u gospodarstvu te prihvatili prijedlog Uprave da plaće ostanu zamrznute do daljnjega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.