Zagrebački kafići zbog slijepaca zatvaraju ljetne terase

ZAGREBAČKA udruga slijepih osoba ostvarila je "veliku pobjedu" nad ugostiteljima u metropoli. Zbog pritužbi slijepih osoba, komunalni redari zatvaraju ugostiteljima ljetne terase u centru grada iako za njih imaju valjane dozvole!

Slijepci su se, naime, žalili kako im je kretanje kroz centar grada zbog brojnih terasa znatno otežano. Njihovi prigovori su uvaženi i komunalno redarstvo već je interveniralo u 53 slučaja uklanjanja terasa. Ugostitelji su, razumije se, ogorčeni ovakvom odlukom.

"Nalazimo se u pješačkoj zoni i poštujemo odredbu o 3,5 metara širine za prolazak pješaka. Vatrogasci i hitne službe nesmetano mogu proći pokraj lokala, što znači da je i invalidima omogućeno nesmetano kretanje. Ovdje je očito riječ o nekompetentnom vodstvu komunalnog redarstva i paušalnim odredbama koje ne vode računa o posebnostima svakog lokala", rekao je za Jutarnji list Albert Papo, vlasnik kultnog lokala Bulldog na zagrebačkoj špici.

"Kakva smo mi to država u kojoj se važeća rješenja preko noći poništavaju?! Nisu nam ponudili nikakvu alternativu", žali se Sabahudin Bubrić, čija je supruga vlasnica kafića Teo u Gundulićevoj ulici i ima dozvolu za terasu do 31. listopada. Najviše se žale ugostitelji koji u svojim lokalima nemaju prostore za pušenje pa su se oslanjali upravo na terase kako bi privukli pušačku klijentelu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.