Zagrebački policajac lovio lopova, ovaj izvadio pištolj. Ispaljen hitac

Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL

Razbojnik je jučer oko 11 sati u Ulici Augusta Šenoe u Sesvetama ušao u trgovinu i, prijeteći vatrenim oružjem, opljačkao zaposlenicu. Ukrao je novac i pobjegao osobnim automobilom, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke. 

U idućih dvadeset minuta u naselju Gorenec policijski službenik uočio je vozilo koje je opisom odgovaralo vozilu korištenom za bijeg s mjesta počinjenja kaznenog djela. Kada se približio, u vozilu je uočio muškarca čiji je izgled odgovarao opisu počinitelja razbojništva.

Muškarac se oglušio na naredbe policajca da izađe iz vozila te je pokušao pokrenuti automobil i pobjeći. S obzirom na to da je bio svjestan činjenice kako se radi o osobi naoružanoj vatrenim oružjem, policajac je uporabio sredstva prisile, raspršivač s nadražujućom tvari i tjelesnu snagu radi sprječavanja bijega i savladavanja otpora.

Priveden je u policijsku postaju

Nakon što ga je policijski službenik izvukao iz vozila, muškarac je nastavio pružati aktivni otpor, zbog čega ga je policajac i dalje pokušavao savladati uz uporabu tjelesne snage. U jednom trenutku muškarac je posegnuo za pištoljem. 

Policajac je tada, radi odbijanja napada na svoj život i traženja pomoći, ispalio hitac u zrak, nakon čega je muškarac odbacio pištolj. Ubrzo je na mjesto događaja stigao drugi policajac, koji je pomogao svom kolegi da uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje savlada počinitelja. 

Počinitelj je priveden u policijsku postaju. Utvrđeno je da se radi o 47-godišnjaku i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.