30-minutni ručkovi obično su i najfiniji, izabrali smo najbolje recepte
KOLIKO god neki od nas voljeli kuhati, tijekom radnog tjedna zna biti izazovno pronaći vrijeme, a ponekad i energiju za pripremu kvalitetnog obroka. Ipak, organizacija je pola posla, a uvijek je dobro pri ruci imati i listu kvalitetnih jela koja su kao stvorena za brzinsku pripremu.
U nastavku pogledajte koje smo recepte smo ovaj put izabrali.
1. Brzinski lungić na Stroganoff način
Lungić je poznat kao meso koje se peče po nekoliko minuta sa svake strane, a zato i je dobar izbor za brzi ručak. Uz meso, pripremite i umak na bazi kiselog vrhnja i šampinjona, uz tjesteninu kao prilog. Radimo ga prema ovom receptu.
2. Piletina sa sezamom
Ova brzinska piletina panira se sa sezamovim sjemenkama, koje joj daju poseban okus. Za ovo vam jelo treba i manje od pola sata, a možete ga poslužiti uz prilog po želji - ponekad je dovoljna i salata. Evo recepta.
3. Vrganji sa širokim rezancima
Vrganjima je sezona, a ovo je jedan od omiljenih načina za njihovo posluživanje - u kremastom umaku s tjesteninom. Ovo je jelo koje ne zahtijeva meso (gljive su poznate kao šumsko meso), ali ako baš ne možete bez njega, možete dodati preprženu slaninu ili piletinu dok dinstate gljive. Recept pronađite ovdje.
4. Hladna salata s piletinom
Hladne salate dobar su izbor kad nam je potrebno osvježenje od teške hrane, a ova je gotova u 20 minuta. Pripremite pileća prsa, tvrdo kuhana jaja i malo povrća i imat ćete kompletan, hranjiv obrok. Recept se nalazi ovdje.
5. Piletina u kremastom umaku
Recept koji se viralno proslavio, a jedan je od najpretraživanijih u zadnjem desetljeću. Proslavio ga je i britanski chef Jon Watts, koji je izdao kuharicu s brzim i jednostavnim receptima za svaki dan, a ovo jelo nosi popularan naziv Marry Me Chicken. Vrijedi probati, a radit ćete ju često. Originalni recept je ovdje.
6. Rezanci s kozicama, češnjakom i povrćem
Jedan dan u tjednu bilo bi dobro pripremati mediteransku hranu, koja je često još i brže gotova od jela s mesom. Kozice je lako nabaviti, a odlične su u kombinaciji sa sitno rezanim kupusom i tjesteninom. Ručak za čas, a svima će se svidjeti. Recept pogledajte ovdje.
7. Juha od leće i slanine
Juha od leće i dimljene slanine vrlo je zasitna, a u nju se dodaje i sitno sjeckana crvena paprika i batat. Možete ju usitniti štapnim mikserom kako biste dobili kremastu teksturu. Idealna za hladnije, jesenske dane. Gotova je u pola sata, evo recepta.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati