Jamie Oliver kaže da će se odrezak topiti u ustima ako se peče s jednim sastojkom

KULINARSKA zvijezda Jamie Oliver zna odličan trik kako napraviti najukusniji odrezak koji će se topiti u ustima - i to bez korištenja ulja ili maslaca kako biste ga ispekli na tavici. Bit će vam potreban tek jedan sastojak, a on se već nalazi na samom mesu.
Naime, riječ je o masnoći s odreska, masnom dijelu koji prije pečenja jednostavno odrežite i iskoristite umjesto ulja ili maslaca. Kako Jamie Oliver kaže, ova "briljantna tehnika" rezultirat će mekanim i savršeno pečenim odreskom koji se topi u ustima.
Savršen odrezak prema receptu Jamieja Olivera
Zagrijte neprianjajuću tavu na srednje jakoj vatri, a dok se tava grije, uzmite odrezak i s njega odrežite masni dio. Taj masni dio narežite na kockice i stavite u tavu umjesto ulja - lagano prepržite i dodajte malo češnjaka za bolji okus.
Odrezak zatim začinite crnim paprom i morskom soli, a prije nego što ga ubacite na tavu, dodajte malo mladog luka i dva crvena čilija. Taj korak, naravno, možete i preskočiti ako ne volite ljuto, ali možete dodati i neke druge sastojke po svom izboru.
Nakon što se to malo zaprži, izvadite sve iz tave i na nju stavite meso. Odrezak ispecite onako kako vama najviše odgovara, a poslužite ga uz prilog po izboru - neku sezonsku salatu i pečeni krumpir, koji se može peći u pećnici ili fritezi na vrući zrak, dok vi pripremate odrezak.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati