Pripremate li ga i vi ovako? Znamo u čemu je tajna najboljeg Bolognese umaka
ŠPAGETI Bolognese jedno su od najpopularnijih jela talijanske kuhinje koje se i kod nas često nađe na meniju. Fini umak od rajčice i mljevenog mesa savršeno se slaže s tjesteninom i zasluženo nosi titulu klasika, no i u njegovoj pripremi ljudi nekad znaju pogriješiti.
Danas, kada svi nekamo žure i nemaju vremena sate i sate provoditi u kuhinji, ljudi uglavnom preferiraju jednostavne recepte koji su brzo gotovi, pa i u pripremi Bolognese umaka čine kardinalnu grešku - ne kuhaju ga dovoljno dugo.
Najfiniji Bolognese umak neće biti gotov u sat vremena, što zna svaki Talijan, a sada smo na TikToku pronašli pravi recept za Bolognese koji kuha nitko drugi nego Talijan. Otkrio je koliko ga dugo treba kuhati, što se obavezno mora dodati, ali i tajni sastojak zbog kojeg će ovaj umak uvijek biti fin i kremast.
Kako napraviti najbolji Bolognese umak?
Bit će vam potrebni mljevena junetina, mljevena svinjetina, umak od rajčice, pasta od rajčice, maslac, dvije mrkve, celer i luk, a kasnije za posluživanje i tjestenina i parmezan, koji ćete naribati na tjesteninu prije posluživanja. Možete dodati još mlijeko i klinčić za dodatnu aromu i kremoznost.
Za početak trebate nasjeckati povrće i malo ga prodinstati na maslacu, a u posebnoj tavi malo prepeći meso, također na maslacu. U povrće stavite pastu od rajčice, promiješajte, a zatim dodajte meso. Potom u tavu u kojoj ste pekli meso ulijte malo crnog vina, promiješajte, dodajte umak mesu i povrću i dobro sjedinite.
Začinite solju, paprom i klinčićima, dodajte umak od rajčice i vodu te promiješajte. Sada slijedi ključni dio, a to je kuhanje. Bolognese umak sada morate poklopiti i kuhati barem tri sata - u tome leži tajna najfinijeg Bolognesea. Zatim dodajte malo mlijeka kako bi umak bio kremastiji, a na kraju ga poslužite uz špagete ili tagliatelle i pospite parmezanom.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati