Prve eklere naše čitateljice svi su pohvalili, radila ih je po ovom receptu

EKLERI su popularna slastica koja potječe iz francuske kuhinje. Ovaj desert sastoji se od tijesta koje se peče, a potom puni kremom od vanilije i na kraju se prelije čokoladnom glazurom ili se posipa šećerom u prahu.
Odlična su slastica za poslužiti uz kavu, posebno vikendom, a recept za njih pronašli smo kod naše čitateljice Lidije Vulić-Ćurić, koja ih je radila prvi puta, a ispali su joj odlično. Recept je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a mi ga prenosimo u nastavku.
Potrebni sastojci
Za pripremu tijesta i kreme za eklere trebat će vam sljedeći sastojci:
- voda
- mlijeko
- maslac
- sol
- šećer
- vanilin šećer
- glatko brašno
- jaja
- puding od vanilije
- maslac
- vrhnje za šlag
- kremfix
- šećer u prahu
- otopljena čokolada.
Kako ih pripremiti
Prvo napravite tijesto - zagrijte vodu, mlijeko i maslac te dodajte sol i vanilin šećere. Kada smjesa prokuha, dodajte brašno, dobro promiješajte da se sve sjedini i još malo kuhajte. Prohladite pa dodajte jaja, jedno po jedno. Gotovu smjesu stavite u vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i napravite eklere.
Pecite ih na 180 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju. Nemojte otvarati pećnicu dok se peku, a kada se ispeku, ohladite ih i prerežite te napunite kremom koju ćete napraviti tako da skuhate mlijeko, pudinge od vanilije, šećere i žumanjke. U ohlađenu kremu dodajte maslac i izradite mikserom pa na kraju dodajte umućeno vrhnje za šlag.
Prerezane eklere napunite kremom pa ih posipajte šećerom u prahu i ukrasite otopljenom čokoladom, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati