Profesionalni kuhar otkrio najveće greške koje radimo kod pripreme mesa
PROFESIONALNI kuhar Adam Liaw, pobjednik drugog serijala MasterChef Australia, ukazao je na najčešće pogreške koje se rade u kuhinji, pozivajući svoje pratitelje na Twitteru da se slobodno ne slože s njim, ali ističući da su njegove tvrdnje točne.
Prvi mit koji je Liaw razotkrio vezan je za kuhanje u vinu. Opće poznata praksa i bezbroj savjeta tvrde da je potrebno da vino bude kvalitetno, no Adam se ne slaže s tom tvrdnjom.
"Nakon što ste skuhali svoje vino s nekoliko kilograma mesa i povrća, da ne znate, teško biste pretpostavili da je tu bilo vino, a kamoli da je bilo dobro", tvrdi Liaw.
Prema njegovim riječima, ova praksa ne treba se primjenjivati jer "samo uzalud trošite dobro piće".
Kako Liaw navodi, mariniranje hrane nema svrhu, osim ako se ne marinira meso koje je tanko izrezano. Prema njegovim riječima, ako su komadi deblji, marinada ne "prodire u meso", što znači da začinski dodaci uglavnom ostaju samo izvana.
"To dovodi do toga da meso i začini izgore, a da se s vanjske strane meso ne skuha kako treba", kaže Liaw.
Patlidžan je lagano povrće koje se može koristiti gotovo uz svako jelo, osim što postoji onaj dosadni dio pripreme koji zahtijeva da se prvo zasoli, a nakon što upije sol, ispere u vodi. Prema tvrdnjama Adama, ova je praksa čista zabluda.
"Patlidžani nisu gorki već 50 godina", kaže on, dodajući: "Probajte sirov patlidžan, ima okus kao nedozrela jabuka."