Čitateljica Petra s nama je podijelila recept koji vrišti ljeto - lubenica cheesecake
LJETI nam se stvarno ne da paliti pećnice i zato se posebno razveselimo kada otkrijemo još jedan recept za deserte bez pečenja. Danas vam donosimo jedan upravo takav, a riječ je o lubenica cheesecakeu koji je s nama podijelila naša čitateljica Petra Sabljić.
"Ovo je bio pravi mali hokus pokus, jer nisam znala kako će ispasti torta s lubenicom. Imala sam ideju kako bih je trebala napraviti, ali nisam znala hoću li uspjeti. Samo ću vam reći - savršena", napisala je Petra, koja stoji iza profila Mama kuharica.
S Petrom smo već radili intervju u kojemu nam je otkrila svašta o sebi, a podijelila je i nekoliko recepata za torte koje se ne peku, a koje obožavaju baš svi (pročitajte ga ovdje). I ovo je jedna takva torta, a Petra je s nama podijelila recept koji donosimo u nastavku.
Recept za lubenica cheesecake
Prvo ćete napraviti podlogu, a za podlogu će vam trebati sljedeći sastojci:
- 350 g petit keksa
- 150 g maslaca
- 100 ml mlijeka
Kekse prvo sameljite u blenderu, maslac otopite, a zatim u zdjeli pomiješajte otopljeni maslac i kekse i ulijevajte malo po malo mlijeka. Miješajte dok se sve ne sjedini, a zatim smjesu utisnite u kalup za torte.
Sljedeća je na redu krema za koju će vam trebati:
- 250 g mascarpone sira
- 100 g sirnog namaza
- 400 ml vrhnja za šlag
- sok od pola limuna
- mala šalica šećera u prahu
U zdjelu stavite mascarpone sir, sirni namaz, vrhnje za šlag i šećer u prahu pa miksajte dok se sve ne sjedini. Dodajte sok od pola limuna pa još kratko miksajte, a kada ste dobili kremu, premažite ju preko podloge od keksa.
Zadnji na redu je lubenica sloj, za koji će vam biti potrebno:
- nekoliko komada lubenice (otprilike 3-4 šake lubenice narezane na kockice)
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- želatina
Prvo uklonite koštice lubenice pa ju narežite na manje komadiće i lagano izblendajte u blenderu. Zatim u zdjelu stavite šećer, vanilin šećer i izblendanu lubenicu i to sve zajedno dobro promiješajte.
Sada pripremite želatinu prema uputi na vrećici pa smjesu od lubenice stavite na laganu vatru, dodajte želatinu i lagano zagrijavajte minutu, dvije. Maknite s vatre i ohladite pa prelijte preko kreme.
Tortu držite u hladnjaku dok radite sloj lubenice, a sloj lubenice stvarno dobro ohladite prije nego što ga stavite preko kreme, upozorava Petra. Tortu ukrasite po želji pa ostavite u hladnjaku na nekoliko sati, a kada se dobro ohladila i stegnula, poslužite ju.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati