Hit od krumpira sad i u izdanju s prokulicama: Ovo hrskavo čudo želite spremiti odmah
PARMEZAN POTATOES ili na hrvatskom krumpiri s parmezanom ranije ove godine bili su jedan od pretraživanijih recepata na internetu i svojevrsni TikTok trend, a riječ je o sitnijem krumpiru koji se neoguljen skuha gotovo do kraja, prereže na pola i u jednom redu (odrezanom polovicom prema dolje) stavi u vatrostalnu posudu, kojoj je dno posuto mješavinom maslinovog ulja ili rastopljenog maslaca i parmezana.
Zapeče se i rezultat su hrskavi krumpiri sa zlatnožutom koricom s gornje i koricom od parmezana s donje strane, a mekani iznutra. U parmezan možete umiješati i začinske trave po ukusu, pa i pahuljice čilija, no izbjegavajte bilo što što bi moglo pustiti vodu jer će tada izostati hrskava korica u kojoj je cijela poanta. Ispod je video u kojem možete pogledati postupak pripreme tog hit krumpira.
No mi smo ovdje zbog nečeg drugog, a to su prokulice koje se mogu pripremiti na identičan način, a čini se da ih ekipa diljem interneta obožava pa nema smisla da ih ne probate i vi. Princip je isti, zato kupite prokulice na obližnjem štandu i trk u kuhinju jer ovaj se hit neće pripremiti sam.