Imamo najbolji recept za domaći kruh koji se ne mijesi, idealan za početnike
SLOŽIT ćemo se da je miris svježe pečenog domaćeg kruha jedan od najboljih mirisa kod kuće. Također razumijemo da su potrebni vrijeme, određena samouvjerenost i pouzdan recept za upuštanje u vlastite pekarske poduhvate. No, sve je lakše kada pronađete zaista dobar recept koji ćete koristiti i uz njega razvijati svoje vještine. Ako još nemate iskustva i tu formulu za dobar kruh - pomoći ćemo vam u tome.
Znamo recept koji je dobar i za početnike i za profesionalce, za kruh bez komplikacija. Priprema se od nekoliko sastojaka te u nekoliko koraka i ne mijesi se. Rezultat je kruh meke unutrašnjosti i hrskave korice koji ćete poželjeti peći svaki tjedan.
Potrebni sastojci
Pripremite osnovne sastojke:
- glatko brašno
- voda
- sol
- suhi kvasac
Kako se priprema
Priprema se sastoji od tri koraka - napravite tijesto - premijesite - ispecite. U posudi pomiješajte brašno, sol i kvasac. Dodajte vodu i kratko promiješajte rukom ili kuhačom. Smjesu prekrijte krpom i ostavite da odstoji oko 12 sati.
Nakon što je odstajala, pobrašnite radnu površinu i premijesite - tijesto raširite u pravokutnik pa ga preklopite nekoliko puta i oblikujte rukama.
Pripremite posudu u kojoj ćete peći kruh - nama je najbolja vatrostalna s poklopcem. Zagrijte pećnicu i stavite peći tako da je preklopljeni dio kruha gore. Poklopite posudu za pečenje. Pred kraj otklopite posudu, smanjite temperaturu i pecite dok ne nastane korica. Kad je kruh gotov, zamotajte ga u krpu i ostavite da se tako hladi.
Cijeli recept s točnim mjerama nalazi se ovdje. Isprobajte ga i svakako javite dojmove ili pošaljite drugi recept koji najradije koristite.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati