Jedan dodatak "podiže" rižota, umake i mnoga druga jela - znate li koji?

POVRTNI temeljac savršeno je rješenje za poboljšanje okusa juha, rižota, umaka i drugih jela. Naravno, možete ga kupiti već gotovog u dućanu, no kada napravite vlastiti - bit ćete sigurni što je točno u njemu i nećete više poželjeti onaj kupovni.
Imamo jednostavan recept koji uključuje svježe povrće za stvaranje bogatog okusa, a može se prilagoditi ovisno o željama i potrebama. Sastojci poput luka, mrkve, poriluka, gljiva i začina stvaraju temelje za mnoge obroke, dok opcionalni sastojci poput jabuke dodaju posebnu slatkoću.
Potrebni sastojci:
- luk
- mrkva
- celer
- šampinjoni
- poriluk
- češnjak
- rajčica
- jabuka
- lovor
- papar u zrnu
- peršin
- voda.
Kako se priprema
Na malo maslinovog ulja pirjajte luk, mrkvu, gljive i celer oko 15 minuta dok povrće ne omekša. Zatim dodajte poriluk, češnjak, rajčicu, jabuku, lovor, papar, sol i vodu te pustite da sve prokuha. Smanjite vatru i kuhajte još oko sat vremena. Nakon toga, temeljac procijedite kroz sito i spremite za daljnju upotrebu.
U hladnjaku ga čuvajte do 5 dana, a u zamrzivaču do 3 mjeseca - što će vam uvelike olakšati, a i poboljšati mnoga jela.
Detaljan recept nalazi se ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati