Juha, teletina i krumpir i palačinke 17, grah 6.50 eura. Ovdje se jedu fini gableci
POTRAGA za obilnim i ne preskupim gablecima kod nas nikad ne prestaje, a sada nas je put odveo Kod Tomeka, "na staroj zagrebačkoj obrtničkoj cesti u naselju Stenjevec", objašnjavaju na svom webu. Točnije, na adresi Samoborska cesta 126. Na Googleu im je prosječna ocjena 4.7, a sveukupno u trenutku pisanja ovog teksta imaju 401 recenziju.
"Restoran Kod Tomeka nezaobilazna je lokacija za sve ljubitelje domaćih specijaliteta, jela s roštilja i drugih jela pažljivo biranih sastojaka serviranih u ugodnom ambijentu našeg restorana", opisuju tako sebe iz restorana koji je otvoren svaki dan osim nedjelje, a radno vrijeme je od 9 ujutro do 10 navečer. Prostor je dosta velik, uređen u tradicionalnom stilu.
Što smo jeli
Naručili smo ponudu dana, što uključuje cijeli meni, te dnevni gablec. Ponuda dana, kad smo ih mi posjetili, bila je goveđa juha, teleće pečenje, pekarski krumpir i palačinke za 17 eura. Uz to smo uzeli grah sa suhim mesom za samo 6.50 eura (neki će reći da to nije malo, no, s obzirom na cijene po drugim restoranima, čini nam se skroz pristojno).
Teleće meso bilo je sočno i bez previše masti. Krumpiri su bili slatki i topili su se u ustima. Grah se može birati u varijanti sa suhim mesom ili s kobasicom, a oba su odlična i porcije su obilne. Palačinke smo mogli birati - s čokoladom ili marelicom, a bile su kao da smo ih ispekli doma.
Znate za neko mjesto gdje imaju odličnu hranu, ali nisu razvikani? Javite nam u komentarima, možda ih posjetimo. ;)
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati